22 Haziran 2025 Pazar / 26 ZilHicce 1446

Öğrenci Şefler Fırında Kuzu İncik'in Püf Noktalarını Paylaştı

Kurban Bayramı yaklaşırken, kolay yapılabilen ancak lezzeti dikkat çeken yemek tarifleri de hızlı yaşam temposu içinde önem kazanıyor.

İZMİR/STAR13 Ekim 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Öğrenci Şefler Fırında Kuzu İncik'in Püf Noktalarını Paylaştı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, bayramda hem lezzetli hem de pratik olan "Fırında Kuzu İncik" yapımını tarif ederek, tüyolar verdi.

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Öğrenci Şeflerinden Merihcan Pilgir, Bükre Aslan, Burcu Kaplan, Can Berk Arıcan ve Sabitcan Kalfa, öğrenim gördükleri mutfakta yemek yapmanın ve leziz yemeğin tarifini vermenin keyfini yaşadı. Öğrenci Şeflerden Bükre Aslan, Fırında Kuzu İncik yemeği yapmanın sırlarını paylaştı. Bükre Aslan, "Önce etleri sinirlerinden ve yağlarından ayırmalıyız. Ardından sebzelerimizi iri iri doğramalıyız. Sebzelerimiz havuç ve soğandan oluşuyor. Fırına vermeden önce etlerimizi mühürlemeliyiz. Mühürlemek de mutfak dilinde etin suyunu kaybetmemesi için yüksek ateşte ısınmış tavada etlerimizi kahverengileşinceye kadar pişirme işlemidir. Etlerimizi pişirmiyoruz. Kahverengileşinceye dek yüksek ateşte tutuyoruz. Ardından sebzelerimizi fırın kabına yerleştiriyoruz. Üzerine mühürlediğimiz etlerimizi koyuyoruz. Üst yüzeyini kapatacak kadar su koyup üzerini folyo ile kapatıp 200 derecelik ısıyla fırına veriyoruz. Etlerimiz yumuşayıncaya kadar pişireceğiz. Etlerimizin piştiğini anlamak için de bir çatal ya da kürdan yardımıyla batırarak kontrol edebiliriz" dedi.

Fırında Kuzu İncik yemeğinin püf noktasının etin mühürlenmesi olduğuna işaret eden İEÜ'lü Öğrenci Şef Bükre Aslan, etin böylelikle içindeki suyu fırında da salmadığını ve kurutmadan harika bir lezzetin yakalandığını ifade etti. Bükre Aslan, kısıtlı malzemeyle sadece sıralamanın takip edilerek, uygulanmasıyla evlerde muhteşem bayram sofralarının kurulabileceğini belirtti.