19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Profesyonel Yöneticilik Zirvesi İzmir'de Başladı

İzmir’in köklü danışmanlık markası Türev Eğitim Danışmanlığı tarafından organize edilen 2.Profesyonel Yöneticilik Zirvesi, Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma teması ile İzmir Ege Palas otelinde başladı. Türev Danışmanlık Kurucusu ve Grup Başkanı Bülent Orta, “Faaliyet gösteren şirketlerin %90’nından fazlasının aile şirketi olduğu ülkemizde, çoğunun ortak ihtiyacı olan kurumsallaşma konusu İzmir’de 2.Profesyonel Yöneticilik Zirvesi’nde ele alınacak” dedi.

STAR/İZMİR27 Nisan 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Profesyonel Yöneticilik Zirvesi İzmir'de Başladı
Türev Danışmanlık Kurucusu ve Grup Başkanı Bülent Orta, İzmir gibi aile şirketlerinin yoğun olduğu bir ilde zirvenin önemini değinerek şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’deki aile şirketlerinin %60’ı nesilden nesile geçiş planını doğru düzgün yapamadığı için bölünmekte veya yok olmaktadır. Bu tespitten hareketle çoğu aile şirketinin kuşak değişimleri yaşama sürecinde olduğu veya yakın gelecekte yaşacağı düşünüldüğünde bu zirvenin önemli bir ihtiyaca cevap verecektir.


Bu organizasyonu yürüten Türev Eğitim Danışmanlığı, 15 yıllık geçmişi olan Türkiye genelinde 19 ilde faaliyeti bulunan İzmir merkezli Türev Danışmanlık grubunun beş markasından birisidir. Bülent Orta tarafından kurulan Türev Danışmanlık grubu, sahip olduğu beş markası (Türev Yönetim Danışmanlığı, Türev Eğitim Danışmanlığı, Türev Bilişim Danışmanlığı, Türev İK Danışmanlığı, Türev Kalite Danışmanlığı) ile birlikte 15 yılda Türkiye genelinde 24 farklı sektörden 408 şirkete danışmanlık desteği vermiştir. Ayrıca 100’ün üzerinde aile şirketinin kurumsallaşma düzeyinin artmasında yönetim danışmanlığı desteği sağlamıştır. Bununla birlikte 10.000’nin üzerinde şirket yöneticisi ve çalışanına 54.900 saat kişisel ve mesleki gelişim eğitimleri vermiştir.

Bu zirvede, mensubu olduğu aile şirketinde kurumsallaşma çalışmalarını yürütmüş veya yürütmeye devam eden İşadamı, İcra Kurulu Başkanı, İcra Kurulu Üyesi, Genel Müdür, Yönetim Danışmanı, akademisyenlerden oluşan 12 seçkin konuşmacı kendi uygulamalarını ve elde ettikleri deneyimleri anlatttığı zirve gün boyu devam edecek. Alanında uzman isimlerin konuşmacı olduğu zirvenin açılış konuşmasını yapan ve Kurum hakkında da bilgi veren Türev Danışmanlık Kurucusu ve Grup Başkanı Bülent Orta,” İzmir merkezli Türev’in 15 yıllık geçmişi olduğu ve Türkiye genelinde 19 ilde faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Türev bünyesinde beş markamız bulunuyor. Bunlar Türev Yönetim Danışmanlığı, Türev Eğitim Danışmanlığı, Türev Bilişim Danışmanlığı, Türev İK Danışmanlığı ve Türev Kalite Danışmanlığı şeklinde. Bugüne kadar Türkiye genelinde 24 farklı sektörden 408 şirkete danışmanlık desteği verdik. Ayrıca 100’ün üzerinde aile şirketinin kurumsallaşma düzeyinin artmasında yönetim danışmanlığı desteği sağladık. Bununla birlikte 10 binin üzerinde şirket yöneticisi ve çalışanına, 54 bin 900 saat kişisel ve mesleki gelişim eğitimleri verdik” dedi.

Aile şirketinde kurumsallaşma çalışmalarını yürütmüş ve yürütmeye devam eden işadamı, icra kurulu başkanı, icra kurulu üyesi, genel müdür, yönetim danışmanı ve akademisyenlerden oluşan 12 konuşmacının zirvede yer aldığını dile getiren Orta, konuşmacılar kendi uygulamalarını ve elde ettikleri deneyimleri paylaşacak. Zirvede İzmir’de doğup tüm Türkiye’deki şirket yöneticileri ile bir arada olmayı hedefleyen ve uzun yıllar geleneksel şekilde devam etmesi planlanan Profesyonel Yöneticilik Zirvesi’nde, farkındalık yaratan, yol gösteren, harekete geçiren, motive edici, etkileyici ve yaptıklarıyla iz bırakan aile şirketi olmanın sırları anlatılacak” diye konuştu.