18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Tatilciler gündüz plajları gece caddeleri doldurdu

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili, turizmcilerin yüzünü bir nebze de olsa güldürdü. Tatilini Marmaris’te geçirenler gündüz plajlarda denizin ve güneşin tadını çıkardı, geceleri ise caddelerde serinlemeye çalıştı.  

26 Ağustos 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Tatilciler gündüz plajları gece caddeleri doldurdu

Kurban Bayramı’nda 9 gün tatil olmasını fırsat bilenler, büyükşehirlerin atmosferinden uzak kalmak için kendilerini sahil kentlerine atı. Marmaris’te de bayram tatilini geçirenler bunaltıcı sıcaklar karşısında serinlemek için sahillere akın etti. Atatürk Caddesi’nden turistik İçmeler Mahallesi’ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlar tatilcilerin renkli görüntülerine sahne oldu. Tatilcilerin bazıları şemsiye altında denizden gelen esintiyle serinlemeye çalıştı, bazıları da çocuklarıyla birlikte gün boyu denizde yüzdü, eğlendi. 

SOKAKLAR TERKEDİLMİŞ GİBİYDİ 

Şehrin sokakları ise adeta terk edilmiş gibiydi. Akşam olup güneşin batmasıyla birlikte ise sahildeki yürüyüş yollarına akın eden tatilciler, bu kez caddeleri doldurdu. ‘Oteller bölgesi’ olarak adlandırılan Uzunyalı Mevkii, Atatürk ve Kordon Caddesi Sahil Yolu tatilcileri ağırladı. Aileler, parklarda çaylarını yudumlarken çocuklar oyun gruplarında keyifli vakit geçirdi. Yat Limanı’nda bulunan restoran ve kafeteryalarda neredeyse oturacak yer kalmadı. Yürüyüş yollarına konumlandırılmış yöresel heykeller ve yat limanı manzarası önünde hatıra fotoğrafı çektiren tatilciler, bol bol öz çekim de yaptı.