27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

TOKİ Ayrancılar’da yükselmeye başladı

Torbalı'nın en büyük mahallesi Ayrancılar’da yapımına başlanan TOKİ konutları projesi inşaatı hızla yükseliyor.

24 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
TOKİ Ayrancılar’da yükselmeye başladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce 315 adet konut, 8 adet dükkân inşaatı  ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için 22 Mayıs’ta ihale yapılmıştı.

Torbalı Belediyesi yetkilileri, TOKİ konutlarının inşaat oranının yüzde 30 ile 40 dolayında tamamlanmasından sonra başvuru taleplerinin almaya başlanacağını belirttiler. TOKİ’nin teklifi üzerine Torbalı Belediyesi’nin daha önce sosyal analiz ve talep anketi yaptığını, ankete 15 bin kişinin katıldığını hatırlatan yetkililer, TOKİ konutlarının bu talepler doğrultusunda projelendirildiğini  kaydettiler.

DEVAMINI BEKLİYORUZ

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Torbalı’da ev edinme, burada yaşama yada iş kurma talebi oldukça fazla. Son üç yılda 45 bin dolayında nüfusumuz arttı. Her ay yeni bir mahallemiz oluyor. İZBAN bu anlamda yeni bir dönemin başlangıcı oldu. İlçede yaşam kalitesi arttıkça,  ulaşılabilirlik, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlerde de önemli artışlar olunca Torbalı çekim merkezi oldu. Şuanda özellikle konut sektörü ilçemizin büyüme lokomotifi oldu” şeklinde konuştu.