23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

TÜPRAG'tan Uşak Üniversitesi'ne 42 derslikli eğitim binası

Uşak Üniversitesi Bireylül Yerleşkesi içerisine TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 42 derslikli merkezi eğitim binası yaptırılacak. İnşaatla ilgili protokol Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve TÜPRAG adına Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz arasında imzalandı.

CENGİZ DOĞAN 16 Ocak 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
TÜPRAG'tan Uşak Üniversitesi'ne 42 derslikli eğitim binası
Derslik inşaatı için düzenlenen protokol törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. şirket müdürü Mehmet Yılmaz katıldı.

TÜPRAG, DAHA ÖNCE DE BİR İLKÖĞRETİM OKULU İÇİN PROTOKOL İMZALADI
Törende konuşan TÜPRAG şirket müdürü Mehmet Yılmaz Uşak'ta eğitime olan desteklerinin aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, "Daha önce Uşak'ta bir ilköğretim okulu inşası için protokol imzaladık. Şimdi de Üniversitemize bir eğitim binası kazandıracağız. İnanıyorum ki bu desteğimiz üniversitemize olumlu bir katkı sağlayacaktır" dedi.

4 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK
İmzaladıkları protokol ile üniversiteye TÜPRAG A.Ş. tarafından yeni bir eğitim bloğu kazandırılacağını ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, "Her geçen gün gelişen ve büyüyen bir üniversiteyiz. Tercih edilen bir üniversite olmak için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Derslik inşaatlarımız ve diğer inşaatlarımız hız kesmeden devam etmektedir. Yapılacak olan yeni eğitim bloğu 42 derslikten oluşmakta ve içersinde anfi ve konferans salonları da bulunmaktadır. Bu binada dört bin öğrenci eğitim görecek. Katkılarından dolayı TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ü ağırlamanın kıvancını yaşadıklarını belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, "Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretlerinde Uşak'ta gözlemlediği birlik ve beraberlik örneğine bilhassa vurgu yaptı. İşte bu birlik ve beraberlik örneğinin bir tanesini de üniversitemizde yaşıyoruz. TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ilimizde eğitim alanında verdiği desteğe bir yenisini daha ekleyerek üniversitemize önemli bir katkı sağlayacak. İmzalan protokol ile üniversitemize yeni bir eğitim binası daha kazandırılacak. Bu önemli destek girişiminin ilimizdeki diğer firmalara da örnek olmasını diliyorum. İlimizde eğitime verdiği destekten dolayı TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından 42 derslikli yeni eğitim binası inşası protokolü Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz arasında imzalandı.