19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Türer Çiftliği Hastalıklardan Arı İşletme Belgesi Aldı

İzmir Seferihisar’da üretim yapan Özer Türer Koyun Keçi Çiftliği, “Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası” almaya hak kazandı. Çiftlik Türkiye’de hastalıklardan ari sertifikası alan ilk işletme oldu.

İZMİR/STAR31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Türer Çiftliği Hastalıklardan Arı İşletme Belgesi Aldı

Uygulamaları ve getirdiği yeniliklerle sık sık adından söz ettiren Özer Türer Koyun Keçi Çiftliği bir ilke daha imza attı. Özer Türer Koyun Keçi Çiftliği, Türkiye’nin hastalıklardan ari ilk küçükbaş hayvan işletmesi oldu.

Çiftlik sahibi Özer Türer, sertifikayı İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal’ın elinden aldı.

 

GÜLDAL: ‘‘İZMİR VE EGE BÖLGESİ İÇİN ÖRNEK BİR ÇALIŞMA’’

 

Küçükbaş hayvan üreticiliğinde İzmir’in ve özellikle Seferihisar’ın öncü rolüne dikkat  çeken İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Özer Türer Koyun Keçi Çiftliğinin bu belgeyle, ilçenin süt ve süt üretiminin yanı sıra kaliteli hayvancılık yönünden de gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Güldal, “İlimizde büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde hastalıktan ari işletmelerin sayısının artması konusunda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu ari işletmelerin bir dernek çatısında bir araya gelmesini de destekledik. Türkiye’de ilk kez hastalıktan ari belge alan işletmenin ilimizde olmasını da memnuniyet ile karşılıyoruz. Bölgemize ve ülkemize örnek olacağı ve sayının hızla artacağı ilimizde de küçükbaş hayvancılıkta da ari işletmesi sayısının artması ile birlikte hastalıklarla mücadele konusunda önemli bir yol kat etmiş olacağız” dedi.

 

TÜRER EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele kapsamında, özellikle Bruselloz gibi hastalıkların bertarafını hedefleyen sertifikayı uzun ve disiplinli bir çalışma ile aldıklarını kaydeden Özer Türer, Türkiye’nin en modern Küçükbaş çiftliklerinin yer aldığı Seferihisar ve İzmir’de bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. İl Müdürlüğü tarafından yapılan taramalar sonrası ‘‘Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası’’ aldıklarını ifade eden Türer, Kecheese firması olarak sütünü aldıkları ve işledikleri çiftlik ve işletmelerinde hastalıktan ari işletme belgesi almaları için rehberlik edeceklerini söyledi.