20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Türk Eximbank ihracatçılara büyük destek oluyor

MÜSİAD İzmir Şubesi, Ağustos ayı Dost Meclisi toplantısı nedeniyle Balçova Termal Otel’de bir araya geldi. Çok sayıda MÜSİAD üyesinin yer aldığı toplantıya onur konuğu olarak Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım katıldı. ‘’Türk Eximbank Kredi ve Faaliyetleri’ konulu toplantıda Eximbank’ın sunduğu fırsatlar ele alındı.

27 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Türk Eximbank ihracatçılara büyük destek oluyor

Programın açılış konuşmasını MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü yaptı. İhracat yapmanın önemine değinen Ülkü, “Hepimiz iş adamı olarak ve MÜSİAD ailesinin birer ferdi olarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak adına, ülkemize döviz kazandırmak için ihracatı arttırmalıyız. İhracatı arttırmak için yeni bir seferberlik başlatıp, hem teşviklerden faydalanmak hem de örnek olarak ülkemize katkı sağlamak vesilesi ile inşallah hepimizi birer ihracatçı oluruz. Bu akşam da Türkiye ekonomisinin, ihracatta küresel rekabet gücü için finansman kısmında büyük katkılar veren Türk Eximbank’ın faaliyetleri hakkında bilgilenmek üzere Sayın Genel Müdürümüz Adnan Yıldırım beyi misafir ediyoruz” şeklinde konuştu. Ülkü açılış konuşmasının ardından kürsüyü Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a bıraktı. Yıldırım, MÜSİAD üyelerine Türk Eximbank’ın kredi olanaklarını ve Eximbank’ın faaliyetlerini anlattı. 

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ KREDİSİ TÜK EXİMBANK’TA

Görevde bulunduğu sürede ihracatçılar ve sanayicilerle buluştuğunu belirten Yıldırım, yaptığı toplantılar neticesinde ihracatçı sayısında yüzde 15’lik bir artış olduğunu söyledi. Ayrıca Yıldırım, Türkiye’nin en ucuz kredisinin Türk Eximbank’ta olduğunu ve Türk Eximbank ile çalışanların ihracatçıların avantajlı olacağını vurguladı. Öte yandan, Adana, Bursa ve Denizli’de şubelerinin bulunduğunu hatırlatan Adnan Yıldırım, çalışmalarını sürdüklerini ve Kayseri, Antalya ve Konya’da da şube açma kararı aldıklarını kaydetti. 2017’nin 7 aylık döneminde ihracatçılara 22 milyar dolar finansman destek sağladıklarını ifade eden Yıldırım, “İlk yedi ayda finansman desteğini dolar bazında yüzde 18 arttırdık. Bu ivmeyle gidersek 2017’de ihracatçılara 40 milyar dolar finansman desteği sağlamış olacağı” şeklinde konuştu.

Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın sunumun ardından, MÜSİAD İzmir üyelerinin Türk Eximbank hakkında merak ettikleri soruları yanıtladı. Yapılan konuşmanın ardından MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, gecenin onur konuğu Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a MÜSİAD hatıra ormanında adına dikilmiş fidanların sertifikasını vererek teşekkür etti.