Ülkelerin gelişim ivmelerinde teknolojinin birinci derecede rol oynamasından yola çıkan EGİAD, "Şirketler için Bulut Bilişim" ve "Bilişim Suçları ile Mücadelede Kayıt Sistemlerinin Önemi" başlıklarıyla Bilişim Sektörü'nü masaya yatırdı.
EGİAD Üyeleri için gerçekleştirilen toplantıya, Deytek Teknoloji Kurucusu ve Genel Müdürü Emre Demiray, CryptTECH Kripto ve Bilişim Teknolojileri Kurucu Ortağı ve Yöneticisi Akın Sağbilge konuşmacı olarak katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Başkan Yardımcısı Nazif Ulusoy, Dünya ticaretinde bilişim sektörünün aldığı payın giderek arttığını belirterek, bu alanda faaliyet gösteren firmaların ülke ekonomisine çok büyük bir girdi sağladığını ifade etti. Sanayi Toplumu'ndan Bilgi Toplumu'na geçiş sebebiyle de Bilişim, Teknoloji ve ARGE'nin ilk sıraya yerleştiğini söyleyen Ulusoy, "Bilişim; günlük hayatımız dahil olmak üzere, gerçekleştirilen tüm faaliyetler içinde eksikleri tamamlayan ve mevcudu hızlandıran bir yapıya sahip. Zaman ile yarıştığımız günümüz koşullarında konu ne olursa olsun bize çözüm yaratabilen bilişim, gerek sosyal, gerekse iş hayatımızın vazgeçilmez bir kavramı haline gelmiştir. Hitap ettiği bu çok geniş alan sayesinde kendini sürekli yenileme fırsatı bulmuş, yapılan yatırımları hızla karlılığa çevirmeyi başarmıştır. Bugün biliyoruz ki; bir ülkenin, diğer ülkeler üzerinde etkisi yalnızca ekonomik anlamdaki gücüyle değil, bunun beraberinde teknolojik ve bilişim anlamında da güçlü olmasıyla özdeştir" dedi.
Türkiye Ekonomisinin geçtiğimiz yıl yüzde 5 büyümesine karşın bilişim sektöründeki büyümenin yüzde 18 olarak gerçekleşmesinin sektörün ülke geleceğindeki önemini gözler önüne serdiğine dikkat çeken EGİAD Başkan Yardımcısı Nazif Ulusoy, bu seneki gelişimi ise yüzde 13 olarak beklediklerini vurgulayarak, "Bu durumda; zaman kaybetmeden Türkiye, bilişim sektörünün önemini anlamalı ve gerekli çalışmalara hızla başlayarak sektörde yerini almalıdır. Ülkemiz, dünya bilişim sektöründe hem jeolojik, hem de sosyal yapı olarak başarılı olabilecek ülkeler arasındadır. Sektörlerin tüm bölümlerine hitap eden bilişim ve teknolojiyi üretmek için, gerekli olan hammadde; akıl, bilgi ve yaratıcılıktır. Bilişim sektörünün en önemli sermayesi eğitimli insanlardır. Genç, dinamik nüfusun yoğun olan ülkemizin en büyük kaynağı, akıl ve insan gücüdür. Bizim, yeni bir enerji kaynağına, hammaddeye, trilyonluk tezgahlara ihtiyacımız yoktur. Biran önce stratejilerimizi belirleyip, vizyonumuzu oluşturmalıyız. İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına gereken önemi vermeliyiz. Dünya bilişim sektöründe yerimizi almalıyız" şeklinde konuştu.