27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

2018 AÖL lise kayıtları başladı

Günlerdir heyecanla beklenen AÖL kayıt işlemleri başladı. Hem kayıtlarını yenilemek isteyen mevcut AÖL öğrencileri hem de eğitim hayatına AÖL'de devam etmek isteyen kişiler, AÖL kayıtlarına dair merak edilen detayları araştırıyor.

4 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
2018 AÖL lise kayıtları başladı

AÖL kayıt yenileme işlemi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bünyesinde yer alan Açıköğretim Lisesi tarafından öğrencilerle paylaşıldı. Eğitimini açıköğretim sistemi ile açıktan sürdürmek isteyen binlerce vatandaş, AÖL kayıt ve kayıt yenileme işlemi hakkında bilgi edinmek istiyor.

AÖL KAYITLARI YAPILIR?

AÖL'e ilk kez kayıt yaptıracak öğrenciler için başvuru Tarihleri 3 - 21 Eylül 2018 olacak. Bu tarihi kaçıran öğrenciler, mazeretli ilk kayıt başvurularını 22 – 28 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Bu yıl kayıtlar için belirlenen bedel 30 TL'lik ücreti, 30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırıacak olan öğrenciler, ücret kısmını tamamlamış olacak.

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.