26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

2018 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

YÖKDİL 2018 sınav tarihi ne zaman? YÖKDİL Sınav yerleri açıklandı mı?

31 Ağustos 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
2018 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

Yükseköğretim tarihinde ilk ‘alana özgü dil sınavı’ olan YÖKDİL, 22 Eylül'de 30 ilde toplam 35 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), beşinci Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavının, 22 Eylül Cumartesi günü saat 14.00'te, tek oturum halinde yapılacağı bildirildi.

Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hayata geçirilen YÖKDİL’in beşincisi için kısa bir süre kaldı, tarih ve sınav yerlerine yönelik sorgulamalar hız kazandı. YÖKDİL sınavında adaylara çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecek.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL)sınavı, 22 Eylül Cumartesi yapılacak. Değerlendirilme, 100 puan üzerinden yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak. Yanlış yanıtlar sınav sonucuna etki etmeyecek.




SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

Yükseköğretim Kurulu, YÖKDİL sınav takvimine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre, sınav giriş belgeleri 17 Eylül’de erişime açılacak.

YÖKDİL’E KİMLER GİREBİLİYOR?

Sınava, yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere yabancı dil bilgisi seviyesini ölçmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterlilik puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabiliyor.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, ''Değerli arkadaşlar, "Alana özgü" tek yabancı dil sınavı niteliğinde Yeni YÖK'ün bir projesi olan YÖKDİL Sınavının beşincisi 22 Eylül 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Beşinci YÖKDİL Sınavının başvuruları 08-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında, elektronik ortamda http://yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden alınacak. "Öğrenci ve akademisyen dostu Yeni YÖK" olarak gerçekleştireceğimiz Beşinci YÖKDİL Sınavının akademisyenlerimize hayırlı olmasını dileriz.'' şeklinde açıklama yaptı.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

5. YÖKDİL Sınavı, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacaktır. Sınava; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

5. kez yapılacak olan YÖKDİL Sınavının Başvuruları 08-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapıldı. Şimdi ise adaylar sınav tarihini ve sınav giriş yerlerini bekliyor. Sınava katılacak adaylar başvuruların ne zaman biteceğini araştırırken, başvuruların nasıl yapılacağını da sorguluyor.

5. YÖKDİL sınav, 22 Eylül 2018 Cumartesi günü saat 14.00’te tek oturum halinde gerçekleştirilecektir. Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.