20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başladı! DGS başvuru sayfası (ÖSYM DGS kılavuzu 2020)

Meslek Yüksekokulları ve Ön Lisans mezunlarının 4 yıllık lisans eğitimine geçişi kapsamında uygulanan 2020 DGS sınavı için başvurular bugün başladı. ÖSYM tarafından 9 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları ÖSYM DGS başvuru sayfası üzerinden gerçekleştirilecek. DGS başvurularının başlamasıyla birlikte DGS başvuru sayfası araştırılmaya başlandı. ÖSYM DGS kılavuzu 2020 haberimizde.

9 Haziran 2020 Salı 12:39 - Güncelleme:
2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başladı! DGS başvuru sayfası (ÖSYM DGS kılavuzu 2020)

020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları başladı. 2 yıllık üniversite mezunlarının öğrenimlerini 4 yıla tamamlamak için girdikleri DGS için tarih belli oldu. ÖSYM DGS kılavuzu 2020 içerisinde sınav hakkında merak edilen tüm detaylar yer alıyor. DGS sınavına giren ön lisans mezunu adaylar, DGS başvuru sayfası üzerinden sınava başvurarak alacakları puan sonrasında 2 yıllık öğrenimlerini 4 yıla tamamlayıp lisans mezunu olma hakkı kazanacaklar. DGS başvuru sayfası haberimizde yer alıyor.

2020 DGS NE ZAMAN?

DGS Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında 9 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak. ÖSYM DGS kılavuzu 2020 yayımlandı.

2 yıllık üniversite Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için uygulanan DGS sınavına başvurular 17 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek.

ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) başvuruları bugün başlıyor. 2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları online olarak Aday İşlemleri Sitemi (AİS) ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

ÖSYM 2020 DGS BAŞVURU SAYFASI

DGS BAŞVURU KOŞULLARI

4 yıllık Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da 2020 DGS'ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS'ye girmek zorundadırlar.

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır. Açık öğretim dâhil öğretim süresi 4 ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS'ye başvuramazlar.

2020 DGS BAŞVURU İŞLEMİ

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır.

– ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir.

– ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

* Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

* * Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme bulunmayanlar. Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

ÖSYM DGS KILAVUZU 2020 İÇİN TIKLAYINIZ