29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Üniversite ikinci tercihler ne zaman? 2023 YKS ek tercih tarihleri açıklandı mı?

Üniversite ikinci tercih tarihleri, 2023 Yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasıyla gündeme geldi. Adaylar, YKS ek tercihlerini 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresinden yapabilecek. Üniversite Ek yerleştirme işlemlerinde, 2023-YKS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak. Peki üniversite ikinci tercihler ne zaman? İşte 2023 YKS ek tercih tarihleri hakkında merak edilenler

10 Eylül 2023 Pazar 11:43 - Güncelleme:
Üniversite ikinci tercihler ne zaman? 2023 YKS ek tercih tarihleri açıklandı mı?

Üniversite kayıtlarının sona ermesinin ardından, ilk yerleştirmelerde herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler 2023 YKS ek tercih tarihlerini sorguluyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı kayıtlarının tamamlanmasıyla üniversitelerin boş kontenjanlarını ÖSYM'ye bildirmesinin ardından Üniversite ikinci tercihleri başlayacak. Peki Üniversite ikinci tercihler ne zaman 2023? YKS ek tercih tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar...

ÜNİVERSİTE İKİNCİ TERCİHLER NE ZAMAN?

Yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

YKS ek tercihleri Eylül ayının 12-17 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Adaylar, 2023-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır. YKS ek tercih işlemleri, 17.09.2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

YKS EK TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YKS ek tercih başvuruları öncesinde adayları bilgilendirmek amaçlı tercih kılavuzunu erişime açtığını da duyurdu.

2023-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu'na, aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Bu Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Tercih yapacak adayların tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

2023-YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA EK YERLEŞTİRME KILAVUZU (ÖN BİLGİ)

2023 YKS ek yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan YKS ek tercih kılavuzunda yayınlanacak olup, üniversite için ikinci tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemesi gerekmektedir.

Adaylar, Üniversite ek tercihlerini ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr " internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.