29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

4 yıllık üniversite taban puanları! YKS 2023 üniversite taban puanları ne zaman açıklanacak?

2023 üniversite taban puanları ÖSYM'nin yapacağı yerleştirme öncesinde yoğun olarak araştırılıyor. YKS'ye katılan öğrenciler, sonuçların açıklanmasının ardından sınavda elde ettikleri puana göre 2 veya 4 yıllık üniversite taban puanlarına göre tercih yapacaklar. Bu kapsamda lisans bölümlerini tercih edecek olan adaylar, 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarını merak ediyor. Peki YKS 2023 üniversite taban puanları ne zaman açıklanacak? İşte 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları

18 Temmuz 2023 Salı 15:56 - Güncelleme:
4 yıllık üniversite taban puanları! YKS 2023 üniversite taban puanları ne zaman açıklanacak?

YKS sınavına katılan adaylar tercih yapmadan önce üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarını araştırıyor. Üniversite sınavının TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılan öğrenciler, 2023 YKS puanına göre tercih yapabilmek için 2 veya 4 yıllık üniversite taban puanlarını göz önünde bulunduracaklar. Peki 2023 YKS taban puanları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları

YKS 2023 ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS'ye katılan adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından yayımlanan yerleştirme kılavuzu doğrultusunda tercihlerini gerçekleştirecekler. YKS 2023 taban puanları ise üniversite yerleştirme sürecinin ardından belli olacak

YKS tercihleri Temmuz ayının 27'si ile 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yerleştirme sürecinin ardından 2023 üniversite taban puanları ve kontenjanları da açıklanacak.

4 yıllık üniversite (Lisans) programlarının Başarı Sıralamaları, Taban Puanları ile kontenjanları 2023 YKS tercih sonuçlarının yayımlanmasıyla birlikte açıklanacak.

4 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir.

Üniversitelerin dört yıllık bölümleri, 4 yıllık sözel bölümler, 4 yıllık sayısal bölümler ve 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri olarak da ele alınır. Üniversite adayları, geçmiş yılları da göz önünde bulundurarak 4 yıllık bölümler arasında birisini tercih eder.

Merkezî yerleştirmede adaylar yükseköğretim programlarına; YKS puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir.