25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İşte açık uçlu soru örnekleri

Başbakan Yıldırım, öğrencilerin dört yıldaki başarı ortalaması ile açık uçlu sorularla yapılacak tek sınavda elde edilecek puanın birlikte ele alınacağını söyledi. Ortaokul 8.sınıf öğrencileri 2018-2019 eğitim öğretim yılında yapılacak olan liseye girişte uygulanacak yeni sistemi merak ediyor. Başbakan Binali Yıldırım'dan bugün TEOG kaldırılmasından sonra liseye girişte uygulanacak yeni sınav sistemi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TEOG'un yerine liseye geçişte getirilecek yeni sisteme ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, 'Sorular test değil, klasik sorular olacak. Açık uçlu sorular sorulacak. Buradan alınacak sonuçlar da mezuniyete esas belirleyici notlar olacak' dedi. Peki yeni sınav sisteminde uygulanacak olan açık uçlu sınav soruları nasıl olacak. MEB https://odsgm.meb.gov.tr adresinden açık uçlu soru örneklerini yayımladı.

30 Eylül 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İşte açık uçlu soru örnekleri

2018-2019 yılı liseye girişte uygulanacak yeni sınav sisteminde açık uçlu sorular sorulacak. TEOG'un yerine liseye geçişte getirilecek yeni sisteme ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, ''Sorular test değil, klasik sorular olacak. Açık uçlu sorular sorulacak. Buradan alınacak sonuçlar da mezuniyete esas belirleyici notlar olacak'' dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi akademik yılı açılışında konuştu. TEOG yerine gelecek yeni sistemi anlatan Başbakan Yıldırım, soruların test değil klasik sorular olacağını belirtti. Başbakan Yıldırım, TEOG konusunda bilenin de bilmeyenin de yorum yaptığını söyledi. Yeni uygulamayla testli sınavın kalktığını merkezdeki havuzdan gelecek sorularla açık uçlu tek sınav yapılacağını söyledi.

Yıldırım, “Artık açık uçlu sorular olacak.  A, B, C şıkkı yok. Çalıştıysa öğrenci zaten buna cevap verecek. Buradan alınacak sonuçlar da mezuniyette esas belirleyici notlar olacak” diye konuştu.

LİSEYE HAZIRLANACAKLAR

Öğrencinin gideceği lisenin türüne göre hazırlanması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Nereye gidecekse ikinci 4 yılda şekillenmesi lazım. Her yılın yıl sonu başarı ortalaması alınıyor 5, 6, 7 ve 8... Bu bir veri. Ayrıca derslerdeki öğrencinin ilgisi ve kabiliyeti ne tarafa gidiyor? Buralar izleniyor ve tespit ediliyor. Buna belirli bir oranda da katkı yapan yine 8. sınıfta sınav yapılıyor Olay bu. Burada elde edilen sonuç 4 yılın sonucuyla birleştiriliyor. Bir mezuniyet ortaya çıkıyor. Ona göre öğrenci istediği yere yerleşiyor” dedi.

AB vizyonunu ortaya koymalı

Avrupa Birliği’nden (AB) gelecek vizyonunu belirlemelerini istediklerini ifade eden Yıldırım, “Biz her zaman Avrupa ile ilişkilerimizi geliştirmekten yanayız. Türkiye hem Avrupalıdır hem Asyalıdır. Türkiye medeniyetleri birbiriyle çatıştıran değil, barıştıran, birleştiren bir rol oynuyor” dedi.

Pişman olursunuz

Almanya’daki seçim sürecinde kullanılan söylemleri eleştiren Yıldırım, “Bunu görmezden gelip, kısa vadeli ikbal hesaplarıyla ırkçı söylemlere, İslam düşmanlığı söylemlerine rağbet ederseniz sonunda pişman olursunuz, hüsrana uğrarsınız” İfadelerini kullandı.

Kuzey Irak’a uçuşlar süresiz olarak iptal edildi

Başbakan Yıldırım, Çanakkale Bayramiç’de belediye ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Bugün (dün) saat 18:00 itibarıyla Türkiye’den Süleymaniye’ye ve Erbil’e yapılan bütün uçuşlar süresiz olarak iptal edilmiştir. Şakamız olmadığını anlasınlar” dedi.

Torunum bile bunun stresine girmiş

Mevcut sistemde çocukların çocukluğunu yaşayamadığını ifade eden Yıldırım, “Perişan oluyor. Stres... Sınava girecek her tarafı titriyor çocuğun. 6. sınıfa giden torunum var. Gittim, boynuma sarıldı. ‘Dede TEOG kalktı, ne güzel.’ dedi. ‘Kızım senin TEOG’la ne işin var?’ dedim. O bile TEOG stresine girmiş. Daha iki sene var. Yazık günah değil mi bu evlatlarımıza. Bırakalım istedikleri gibi sosyal faaliyetlerini de yapsınlar, derslerine de çalışsınlar” dedi.

BİR MÜDDET DAHA VAR

Tek bir sınav. Bir müddet daha. Bu da esasında ortaokuldan liseden gelen başarıyla birleştirilerek bu sınav gerçekleştirilecek. Bu sınav tek başına belirleyici bir sınav olmayacak. Böylece öğrencilerimizin 12 yıllık birikimini bir iki saatlik heyecana sığdırarak onların geleceğini belirleyemeyiz” dedi.

Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

''4 yılını ilkokul 4 yılını ortaokul olarak okuyor. Sınav kalkıyor. Her yılın yıl sonu başarı ortalaması alınıyor 5-6-7-8 bu bir veri. Ayrıca derslerdeki öğrencinin ilgisi tespit ediliyor. Buna belirli oranda da katkı yapan 8. sınıfta sınav yapılıyor. O sınavın soruları soru bankasından geliyor. Her okul kendine göre yapmıyor. Okuma sistemi de dışarıda okunuyor. Mezuniyet puanı çıkıyor o puana göre öğrenci istediği yere yerleşiyor.

''SORULAR TEST DEĞİL''

Sorular test değil. Sınıfta yaptığı klasik sorular olacak. Açık uçlu sorular sosyal bilgiler şunu anlat. Matematik şu problemi çöz. A şıkkı mı B şıkkı mı C şıkkı mı falan yok. Açık uçlu sorular sorulacak. Buradan alınacak sonuçlar da mezuniyete esas belirleyici notlar olacak.


MEB https://odsgm.meb.gov.tr adresinden açık uçlu soru örneklerini yayımladı. Öğrenciler için tüm derslerden açık uçlu sınav soruları ve liseye girişte uygulancak yeni sınav sisteminde öğrencilerin kullanacakları cevap kağıdını yayınladı…

MEB Teog Açık Uçlu Soru Örnekleri Çöz
 

Teog Türkçe Açık Uçlu Soru Örnekleri için TIKLA >

Teog Matematik Açık Uçlu Soru Örnekleri için TIKLA >

Teog Fen Bilgisi Açık Uçlu Soru Örnekleri için TIKLA >

Teog İnkılap Tarihi Açık Uçlu Soru Örnekleri için TIKLA >

Teog Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Açık Uçlu Soru Örnekleri için TIKLA >

Teog İngilizce Açık Uçlu Soru Örnekleri için TIKLA >



TEOG YERİNE SİSTEM ARAYIŞI

Bunu öğrenciler ve veliler üzerinde oluşturduğu stres var. 4 yılını ilkokul 4 yılını ortaokul olarak okuyor. Spor lisesine mi gidecek fen bilimlerine mi imam hatip'e mi gidecek. Sınav kalkıyor. Her yılın yıl sonu başarı ortalaması alınıyor 5-6-7-8 bu bir veri. Ayrıca derslerdeki öğrencinin ilgisi ne tarafa gidiyor? Spor mu sanat mı matematik mi? Buralar tespit ediliyor buna belirli oranda katkı yapan 8. sınıfta sınav yapılıyor. O sınavın soruları soru bankasından geliyor. Her okul kendine göre yapmıyor. Okuma sistemi de dışarıda okunuyor. Mezuniyet puanı çıkıyor o puana göre öğrenci istediği yere yerleşiyor. 6. sınıfa giden torunum var Bahar. Gittim sarıldı boynuma 'Dede TEOG kalktı ne güzel' Kızım senin ne işin var TEOG'la. O bile TEOG stresine girmiş. Daha 2 sene var. Yazık günah değil mi bu evlatlarımıza?

''SORULAR TEST DEĞİL''

Sorular test değil. Sınıfta yaptığı klasik sorular olacak. Açık uçlu sorular sosyal bilgiler şunu anlat. Matematik şu problemi çöz. A şıkkı B şıkkı falan yok. Açık uçlu sorular sorulacak. Buradan alınacak sonuçlar da mezuniyete esas belirleyici notlar olacak.