25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

AÖF harf notu nasıl belirlenir?

14-15 Aralık'ta düzenlenen Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2019-2020 güz dönemi ara sınav sonuçları 20 Aralık tarihinde açıklandı. Öğrenciler heyecanla beklediği not durumu değerlendirmelerini, üniversitenin sayfasından öğrenebiliyorlar. Sınav itirazları ise üç iş günü içerisinde yapılabilecek. AÖF güz dönemi sınav sonuçlarına dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

22 Aralık 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
AÖF harf notu nasıl belirlenir?

AÖF ders geçme notu kaçtır? AÖF harf notları

AÖF sınav sonuçlarına, Anadolu Üniversite'nin login.anadolu.edu.tr adresi üzerinden erişilebiliyor. Sınav sonucu değerlendirmeleri e posta adresi ve şifre girişleri ile sağlanacak. AÖF geçme notu ve harf notu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik. 

AÖF GEÇME NOTU KAÇTIR? 
"Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30'dur.
 
30’un altındaki başarı notlarının harf notu karşılığı FF’tir.
 

 
AÖF HARF NOTU NASIL BELİRLENİR? 
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC Geçer Harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. 
 
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00’ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir. Fakat, öğrencinin son akademik durumu Uyarı yani genel not ortalaması 2,00’ın altında ise bu notlar, Başarısız Harf Notlarıdır ve Uyarı alınan dönemden itibaren öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir. 
 
FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.
Şunu hatırlatmakta fayda var: Öğrencinin daha önceki dönemlerdeki Akademik Durumu Uyarı olsa bile, son akademik durumu Başarılı ise koşullu geçer derslerinden başarılı olmuş olur.
 
Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00’ın üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00’ın üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.