26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

AÖL ders seçimi nasıl yapılır?

AÖL ders seçimi nasıl yapılır? Açık lise kayıt yenileme son gün ne zaman? sorularının yanıtları öğrenimini açık lise üzerinden devam ettiren öğrenciler tarafından merak ediliyor.

16 Eylül 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
AÖL ders seçimi nasıl yapılır?
Eğitim hayatını açık lise üzerinden devam ettiren öğrenciler AÖL ders seçimi nasıl yapılır? Açık lise kayıt yenileme son gün ne zaman? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. 
 
AÖL DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR? 
http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ‘’Öğrenci Girişi’’ başlığını seçiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız.
 
Sol tarafta yer alan ‘’Kayıt Yenileme / Ders Seçme’’ başlığı altında yer alan ‘’Ders Seçme İşlemleri’’ modülünü seçiniz. Açılan sayfada seçebileceğiniz derslerin listesi gelecektir.   Burada dersler dönem başlığı altında 1 Dönemden başlamak üzere sıralanmıştır. 
 
Öncelikle Birinci Dönem ortak derslerinden başlamak üzere ders seçimi yapılacaktır. Birinci Dönem ortak dersleri seçildikten sonra İkinci Dönem ve sonraki dönemlerin ortak dersleri seçilecek bu şekilde ders seçme işlemine devam edilecektir.
 
Oturum başlığı altında yer alan bilgilerde ilgili dersin hangi oturuma ait olduğu gösterilmektedir. Bir oturum için en fazla 8 ders seçilebilir.
 
 
Birinci Döneme ait Birinci Oturumdan 8 den fazla dersiniz olması durumunda Birinci Dönemden 8 ders seçtikten sonra dönem atlayıp diğer derslerinizi İkinci Dönem dersleri arasından seçebilirsiniz.
 
Ders seçme sayfanızda uyarıyı görünceye kadar ders seçme işlemine devam ediniz.
 
Ders seçme sayfasında bulunan Otomatik Ders Seçme İşlemi İçin Tıklayınız kısmındaki Kaydet butonunu tıklamanız durumunda sistem otomatik olarak derslerinizi seçecektir.
 
AÖL DERS SEÇİMİ NE ZAMAN?
AÖL ders seçimleri, kayıt yenileme sürecini tamamlayan öğrenciler tarafından öğrenci numarası ve şifre ile giriş yapılarak tamamlanacak. Ders seçme işlemleri en geç 4 Ekim tarihine kadar sürecek.
 
Ders seçme işlemi, sistemde yer alan "Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri” menüsü altında yer alan “Ders Seçme İşlemi“ seçeneğinden yapılacak.