26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

AÖL sınav soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı hafta sonu gerçekleşti. Sınav sonrası soruları ve cevapları araştıran öğrenciler aynı zamanda 'AÖL sınav soruları yorumları nasıldı zor muydu kolay mıydı?' sorusuna yanıt aradı.

9 Aralık 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
AÖL sınav soruları nasıldı zor muydu kolay mıydı?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı hafta sonu gerçekleşti. Sınav sonrası soruları ve cevapları araştıran öğrenciler aynı zamanda "AÖL sınav soruları yorumları nasıldı zor muydu kolay mıydı?" sorusuna yanıt aradı. Sınavlar Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır. AÖL sınav soruları ve cevapları 2018 MEB son dakika duyuruları ve yeni gelişmeleri star.com.tr'de

AÖL güz dönemi sınav soruları ve cevaplarını MEB'in resmi internet sayfasından takip edebilirsiniz. Sınava giren öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre AÖL açık öğretim lisesi sınav sonuçları 15 gün içerisinde açıklanacaktır.

AÖL 2018/1. dönem sınav giriş yerleri günler öncesinde açıklandı. Açık Öğretim Liseleri(Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) sınav yerleri açıklandı.  08 – 09 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek 2018/1. dönem sınavına katılacak öğrencilerin sistemden öğrenci numarası ve şifrelerini girerek sınav giriş belgelerine ulaşabilirler.

 

AÖL GİRİŞ EKRANI

 

AÖL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 1. dönem sınavları ardından gözler soru-cevap duyurusuna çevrildi. AÖL soru ve cevapları http://aol.meb.gov.tr/ adresi üzerinden yayımlanacak, beklenen duyuru yapılır yapılmaz haberimizden ulaşabilirsiniz.

Eğitim hayatına AÖL'de devam eden, dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için düzenlenen AÖL ek sınavına ait sorular ve cevap anahtarı adayların erişime açılması bekleniyor. AÖL sınan sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrenciler sınavda çıkmış olan soru ve cevaplara bakarak da kaç doğru ve kaç yanlış yaptığını öğrenebilir. Bu şekilde yaklaşık olarak kaç soruya doğru cevapladığını öğrenebilirler. Gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden artık bir çok işlemi gerçekleştirebilir duruma geldik. Milli Eğitim Bakanlığı da internet teknolojisini çok iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Yapmış olduğu bir sınavı sınavdan yaklaşık bir hafta sonra sınav soru ve cevaplarını 1 ay sonra da sınav sonuç bilgisini internet üzerinden yayınlamaktadır.

ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN

AÖL SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınav sonuçları, geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 ay içerisinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu yıl AÖL 1. dönem 8 - 9 Aralık 2018 tarihinde yapıldığı göz önünde bulundurulursa, AÖL 1. dönem sınav sonuçlarının en geç 12 Ocak 2019 tarihinde açıklanacağı söylenebilir. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş yoğunluğuna göre erken ya da geç açıklanması şeklinde değişkenlik gösterebilir.