19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AÖL sonuçları bekleniyor

AÖL sınan sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrenciler sınavda çıkmış olan soru ve cevaplara bakarak da kaç doğru ve kaç yanlış yaptığını öğrenebilir. Bu şekilde yaklaşık olarak kaç soruya doğru cevapladığını öğrenebilirler. Gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden artık bir çok işlemi gerçekleştirebilir duruma geldik.

15 Aralık 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
AÖL sonuçları bekleniyor

AÖL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI


AÖL soruları ve cevapları, açıklandı.  MEB sınav sorularına dair yaptığı açıklamaya göre, 2018 yılında 8-9 Aralık'da yapılan sınavlara dair sorular  13 Aralık'da açıklanmıştır.

Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 1. dönem sınavları ardından merakla beklenen soru-cevaplar açıklandı.  AÖL soru ve cevapları http://aol.meb.gov.tr/ adresi üzerinden yayımlanacak, beklenen duyuru yapılır yapılmaz haberimizden ulaşabilirsiniz.



AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sonuçları, sınavdan 15-16 gün sonra açıklanması bekleniliyor. AÖL sınavına dair en geç açıklanma tarihi 28 Aralık 2018

 

AÖL SINAVLAR NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Sınavlar yapıldıktan sonra cevap kâğıtları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmaktadır ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi, maddi ve cezai yaptırıma maruz kalmamanız için cevap kâğıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz.

Kopya çekene, kopya çektirene ve kopyaya yardım edene hapis ve para cezası verilmektedir. Cevap kâğıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.