25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ATA AÖF üç ders sınav sonuçları erişime açıldı! ATA AÖF sınav sonucu sorgulama ekranı sizlerle

ATA AÖF üç ders sınav sonuçları erişime açıldı. Öğrenim hayatına Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi üzerinden devam eden binlerce öğrenci 27 Temmuz'da gerçekleşen ATA AÖF üç ders sınavına girmişti. ATA AÖF üç ders sınavının tamamlanmasının ardından sonuçların açıklanacağı gün büyük bir heyecanla bekleniyordu. ATA AÖF üç ders sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ATA AÖF üç ders sınav sonuçları belli oldu. ATA AÖF sınav sonucu sorgulama ekranı haberimizin içerisinde yer alıyor.

4 Ağustos 2019 Pazar 07:00 - Güncelleme:
ATA AÖF üç ders sınav sonuçları erişime açıldı! ATA AÖF sınav sonucu sorgulama ekranı sizlerle
ATA AÖF üç ders sınav sonuçları erişime açıldı. 27 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen ve binlerce öğrencinin katıldığı ATA AÖF üç ders sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Sınav sonuçlarının erişime açılmasının ardından, öğrenciler sonuçlarını öğrenmek için araştırmalarına başladı. Adaylar sınav sonuçlarına kullanıcı adı ve şifreleri ile beraber erişim sağlayacaklar.  ATA AÖF sınav sonucu sorgulama ekranı sizlerle... 
 
ATA AÖF ÜÇ DERS SINAV SONUÇLARI ERİŞİME AÇILDI!
ATA AÖF 3 ders sınav sonuçları obs.atauni.edu.tr adresinde erişime açıldı. 
 

ATA AÖF 3 DERS SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI 

 
ATA AÖF 3 DERS SINAV SONUCUNA NASIL İTİRAZ EDİLİR?
Sınav sonuçlarına itirazda bulunmak isteyen öğrenciler, Öğrenim Yönetim Sistemi’nde (LMS) yer alan “Sonuç İtirazı” butonunu tıklayarak gerekli bilgileri doldurduktan sonra itirazlarını 06 Ağustos 2019 Salı günü saat 17:00'a kadar Atatürk Üniversitesi resmi internet sitesine iletebilirler. Bu tarihten sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler sistem üzerinden anlık olarak yapılacaktır.
 
MEZUNİYET ÜÇ DERS SINAVI UYGULAMA USUL VE ESASLARI
 

 
Mezuniyet Üç Ders Sınavı Uygulama Usul ve Esasları Mezuniyet Üç Ders Sınavı Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fakülte Kurulunun belirlemiş olduğu aşağıda verilen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecektir.
 
Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız (FF) olduğu için mezun olamayan öğrenciler Mezuniyet Üç Ders Sınavı’na girebilir (Blok Uygulama, Blok Uygulama I ve II derslerini alan öğrencilerin bu derslerden sınava girebilmesi için; bu derslere 2018-2019 öğretim yılında kayıt yaptırmış, uygulamalara devam etmiş ve devamsızlıktan kalmamış olmaları gerekmektedir). Öğrenci, güz ve bahar dönemlerinde toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere 2018-2019 öğretim yılında kayıt yaptırmışsa Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilir. 
 
Mezuniyet Üç Ders Sınavına 1, 2 ya da 3 dersten girilebilir.
 
Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilmek için herhangi bir başvuru yapmaya ya da ücret ödemeye gerek yoktur.
 
Mezuniyet Üç Ders Sınavı notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, sınav uygulanan her bir ders için dönem içi/ara sınav notu ile Mezuniyet Üç Ders Sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir (final ve bütünleme sınavlarında olduğu gibi). Öğrencinin harf notları; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bağıl Değerlendirme Esasları çerçevesinde, dersin ilgili dönemdeki dönem sonu sınavı sonuçlarına göre daha önce oluşmuş olan harf notu aralıkları kullanılarak belirlenir.
 
Her ne sebeple olursa olsun Mezuniyet Üç Ders Sınavına katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.
Mezuniyet Üç Ders Sınavı sonucunda mezun olamayan öğrenciler başarısız oldukları dersleri, bu derslerin bulundukları yarıyılda ders kaydı yaparak almak zorundadırlar.
 
Halen cezaevinde olup Mezuniyet Üç Ders Sınavına girme hakkı olan öğrencilerin sınavı, bu sınavın yapılacağı 15 sınav merkezindeki cezaevlerinden birinde yapılır.
 
Sınav merkezi tercih sayfası sadece Mezuniyet Üç Ders Sınavına giriş hakkı olan öğrenciler için aktif olacaktır. Mezuniyet Üç Ders Sınavı için sınava giriş belgeleri Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) alınabilecektir.