19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AUZEF 1. dönem final sınav sonuçları açıklandı mı?

AUZEF sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. 2019 AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Ayrıntılar haberimizde.

22 Ocak 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
AUZEF 1. dönem final sınav sonuçları açıklandı mı?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi  2018-2019 Güz Dönemi final sınavları 19-20 Ocak tarihlerinde yapıldı. Sınava katılan öğrenciler AUZEF sınav sonuçları kadar açıköğretim final sınavı sorularını ve cevaplarını bekliyor. Soru ve cevap anahtarının yayınlanmasını bekleyenler resmi sınav sonuçlarından önce AUZEF final sınavında kaç puan aldığını hesaplayacak.

AUZEF final sınavları cumartesi sabah ve öğle, pazar sabah ve öğle olmak üzere 4 oturumda gerçekleşiyor. Açıköğretim sınavlarının ardından öğrenciler sınav soruları, cevapları ve sonuçları bekleyişine başlıyor. İşte İstanbul üniversitesi açıköğretim sınavları ile ilgili detaylar….

AUZEF SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

19-20 Ocak 2019 tarihinde yapılan İÜ AUZEF Güz Dönemi Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) Sınavı soru ve cevapları merak ediliyor. İlk 2 oturumu 19 Ocak 2019 tarihinde yapılan AUZEF sınavının 3. ve 4. oturumu ise 20 Ocak 2019 tarihinde yapıldı.

İÜ AUZEF Güz Dönemi Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) Sınavı öğrencilerin tercih ettiği sınav merkezlerinde merkezi sistemle “sınavların akademik takvimde belirlenen tarih ve saatte bütün sınav merkezlerinde eş zamanlı” ve gözetimli olarak yüz yüze yapılır.

Sınavlar cumartesi sabah ve öğle, pazar sabah ve öğle olmak üzere 4 oturumda gerçekleştirilir. Hangi dersin hangi oturumda olacağı ölçme ve değerlendirme birimince ilgili bölümün dönem dersleri dikkate alınarak hazırlanır. Öğrenciler dersinin/derslerinin bulunduğu sınav oturumlarında sınav alınır.

İÜ AUZEF Güz Dönemi Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) Sınavı soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı konusunda henüz net bilgi olmamasına rağmen 15 gün gibi bir sürede açıklanması bekleniyor.

Sınavlarda her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Sınav süresi her oturum için ders sayısı X 30 dk. ya göre belirlenir. Sınav bina ve salonlarına girerken Öğrenci Kimlik Kartına gerek yoktur.

AUZEF TELAFİ SINAVI NE ZAMAN?

AUZEF yarıyıl sonu telafi sınavlarının 16- 17 Şubat tarihlerinde yapılacak.



 

SINAVLAR NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Açık ve uzaktan öğretim programlarındaki derslerin, çoktan seçmeli test olarak merkezi usulle yapılan sınavlarının değerlendirmesinde sadece öğrenci cevap kağıtları dikkate alınır.

Bir derse ait sınavlar ve diğer tüm etkinlikler 100 puan üzerinden değerlendirilir.

Açık ve uzaktan öğretim programlarındaki tüm derslerde, bir ders için Ham Başarı Puanı hesaplanırken yarıyıl/yıl içi etkinliklerin etkisi en fazla %40, yarıyıl/yıl sonu sınavının etkisi ise en az %60 ağırlık katsayısı alınarak ortalama puan hesaplanır.

Uzaktan öğretim programlarında, Ders Ham Başarı Puanı hesaplanırken derse devam ile ilgili durum, yarıyıl/yıl içi etkinlik puanına %20 ağırlık katsayısı ile etki eder. Sadece bir ara sınavın yapıldığı uzaktan öğretim programlarında yarıyıl/yıl içi etkinliklerin puanı hesaplanırken derse devam durumunun etkisi %20; ara sınavın etkisi %80’dir.