28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

AUZEF sınav sonucu ne zaman erişime açıklanacak? AUZEF sınav sonucu nasıl sorgulanır?

Eğitim hayatına açık öğretim ve uzaktan eğitim aracılığı ile devam eden öğrenciler AUZEF sınav sonucu ne zaman açıklanacak? AUZEF telafi sınav sonucu nasıl sorgulanır? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. 2019 Yılı İstanbul Üniversitesi AUZEF Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu Telafi Sınavı 3-4 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. AUZEF öğrencileri, İstanbul Üniversitesinde örgün öğretimde okuyan öğrencilerin yararlandığı bütün imkânlardan faydalabiliyorlar. AUZEF telafi sınavı hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

3 Ağustos 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
AUZEF sınav sonucu ne zaman erişime açıklanacak? AUZEF sınav sonucu nasıl sorgulanır?
AUZEF sınav sonucu ne zaman açıklanacak? AUZEF telafi sınav sonucu nasıl sorgulanır? soruları tüm İstanbul Üniversitesi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından araştırılıyor. 2019 Yılı İstanbul Üniversitesi AUZEF Bahar Dönemi Yarıyıl Sonu Telafi Sınavı 3-4 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Eğitim hayatına açık öğretim ve uzaktan eğitim aracılığı ile devam eden öğrencilerin heyecanla beklediği telafi sonuçları yarın başlıyor. AUZEF telafi sınavı hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 
 
AUZEF SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
AUZEF Yarıyıl Sonu (Telafi Sınavları) yarın başlıyor. 3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan telafi sınavları sonucunun ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 
 
AUZEF TELAFİ SINAV SONUCU NASIL SORGULANIR?
AUZEF bahar dönemi final sınav sonuçları üniversitenin ‘aksis.istanbul.edu.tr’ adresinden AKSİS girişi ile öğrenilecek.
 
AUZEF SINAVA GİRİŞ BELGESİ ERİŞİME AÇILDI!
 

AUZEF GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ 

 
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Telafi(Bütünleme) Sınavı, sınav giriş belgeleri yayınlandı. Sınav giriş belgelerinize AKSİS kullanıcı adı ve şifreniz ile (link: https://sinav.istanbul.edu.tr/) sinav.istanbul.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
 
AUZEF NEDİR?
AUZEF öğrencileri, İstanbul Üniversitesinde örgün öğretimde okuyan öğrencilerin yararlandığı bütün imkânlardan faydalanabilmektedir. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, öğrencilerine dünyanın neresinde olursa olsunlar internet üzerinden İstanbul Üniversitesi standartlarında öğrenim görme ve mezun olma fırsatı sunmaktadır.
 
2017-2018 güz dönemi Ara sınav, Bitirme ve Telafi sınavları Türkiye genelinde belirlenen Sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Açık öğretim programına kayıtlı öğrenciler sınava gireceği haftada bulunan bütün sınav merkezlerin tercih edebilir. Aşağıda belirtilen uzaktan eğitim programlarına kayıtlı öğrencilerin (ADANA, ANTALYA, ANKARA, DİYABAKIR, İSTANBUL(AVRUPA), İSTANBUL(ANADOLU), İZMİR, SAMSUN, VAN) olmak üzere 9 Sınav merkezi içerisinden tercih yapabileceklerdir.
 
 

 
KİMLER BAŞVURABİLİR?
ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan üniversitelerde hâlen öğrenci olan ya da bu programlardan mezun olanlar,
 
Önlisans öğrencileri/mezunları önlisans programlarına başvurabilir
Lisans öğrencileri/mezunları önlisans ve lisans programlarına başvurabilir
 
Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının lisans/ön lisans düzeyindeki programlarına herhangi bir şekilde kayıtlı/mezunu yabancı uyruklu öğrenciler,
 
Yurt dışında lisans seviyesinde yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan (YÖK) denklik belgesi alanlar.
 
SINAVLAR NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?
Açık ve uzaktan öğretim programlarındaki derslerin, çoktan seçmeli test olarak merkezi usulle yapılan sınavlarının değerlendirmesinde sadece öğrenci cevap kağıtları dikkate alınır. Bir derse ait sınavlar ve diğer tüm etkinlikler 100 puan üzerinden değerlendirilir.
 
Açık ve uzaktan öğretim programlarındaki tüm derslerde, bir ders için Ham Başarı Puanı hesaplanırken yarıyıl/yıl içi etkinliklerin etkisi en fazla %40, yarıyıl/yıl sonu sınavının etkisi ise en az %60 ağırlık katsayısı alınarak ortalama puan hesaplanır.
 
Uzaktan öğretim programlarında, Ders Ham Başarı Puanı hesaplanırken derse devam ile ilgili durum, yarıyıl/yıl içi etkinlik puanına %20 ağırlık katsayısı ile etki eder. Sadece bir ara sınavın yapıldığı uzaktan öğretim programlarında yarıyıl/yıl içi etkinliklerin puanı hesaplanırken derse devam durumunun etkisi %20; ara sınavın etkisi %80’dir.
Derslerin ham başarı puanları aşağıdaki şekilde hesaplanır:
 
Uzaktan öğretim programlarındaki derslerde; [(Derse Devam Puanı) x 0,20 + (Ara Sınav Puanı) x 0,80] x 0,40 + (Dönem Sonu Sınav Puanı) x 0,60
 
Açık öğretim programlarındaki derslerde; (Ara Sınav Puanı) x 0,40 + (Dönem Sonu Sınav Puanı) x 0,60
Açık öğretim programlarındaki derslerin çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavlarında beş şıklı olarak hazırlanan her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak test ham puanı hesaplanır.
 
Uzaktan öğretim programlarındaki derslerin çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavlarında ders ham puanı hesaplanırken yanlış cevaplar dikkate alınmaz; her bir doğru cevap sayısı ile soru puanı çarpılarak test ham puanı oluşturulur.