27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Bankacılık ve sigortacılık bölümü taban puanları!

Üniversitelerin Eğitim Fakültesi 2018 taban puanları ve bankacılık ve sigortacılık taban puanları 2018 merak edilmekte.

1 Ağustos 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bankacılık ve sigortacılık bölümü taban puanları!

Üniversitelerin Eğitim Fakültesi 2018 taban puanları ve bankacılık ve sigortacılık taban puanları 2018 merak edilmekte. Bankacılık ve sigortacılık okumak isteyen öğrenciler için kılavuz niteliğinde olacak olan taban puanlarını aşağıda sizler için araştırdık. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018 YKS sınavı puan hesaplama sistemi nasıl?

ÖSYM’nin yaptığı duyuruya göre, “Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 31 Mayıs 2018 tarihli toplantısında, 2018 YKS’de TYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik testlerinin en az birinden en az 0,5, AYT’de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerektiğine karar verilmiş olup 2018-YKS Kılavuzu bu karar doğrultusunda güncellenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Mart ayında yayınlanan kılavuza göre adayların TYT puanlarının hesaplanabilmesi için Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı aranıyordu.

 

ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için TIKLAYINIZ

 

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda tercih süresi 7-14 Ağustos 2018 olarak belirtildi.

Adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler.

Adaylar tercihlerini , T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar.