26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bilsem çıkmış sınav soruları örnekleri neler?

Bilsem sınavı nedir ne işe yarar? 2019 Bilsem başvuru şartı ve çıkmış sınav soruları neler? Bilsem sınavı ne zaman yapılacak? Bilsem başvuruları nasıl yapılır?

14 Aralık 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bilsem çıkmış sınav soruları örnekleri neler?

Bilim Sanat Merkezleri öğrenci seçimi için sınıf öğretmenlerinin doldurması gereken E-okul bilgi sistemi üzerindeki formlara erişim açıldı. Formalara https://e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapıp; İlkokul-Ortaokul Kurum İşleri - Bilim Sanat Merkezi Öğrencileri - Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi Gözlem Formu kısımlarından ulaşabilirsiniz.

 

MEB GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

E OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

BİLSEM başvurularında gözlem formu doldurulan öğrenciler 17-21 Aralık 2018 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. İl tanılama sınav komisyonları tarafından grup tarama uygulaması randevuları 24 Aralık 2018 - 4 Ocak 2019 tarihleri arasında verilecek. Grup tarama uygulamasına girecek öğrencilerin giriş belgeleri 8 Ocak 2019 tarihinde e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayımlanacak. Grup tarama uygulamaları 19 Ocak - 24 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacak olup sonuçlar 29 Mart 2019 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

 BİLSEM’lere seçilen öğrencilere yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim veriliyor. Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen sınıf seviyesine ve uygulama takvimine göre yapılıyor.

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır. Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

Özel yetenekli öğrencilerin kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimin ötesinde farklılaştırılmış bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde hizmet vermektedir.

BİLSEM sınavının tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla birlikte belli oldu. Özel eğitim almaya hak kazanmak isteyen adaylar hazırlıklarını yapabilmek adına BİLSEM sınav tarihlerini merak ediyor. Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilecek öğrencilerin gözlem formları 03-14 Aralık 2018 tarihleri arasında e-okul Yönetim Bilgi Sistemi (İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri/Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi Gözlem Formu) üzerinden doldurulacak. Aday gösterilen ve e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden gözlem formu doldurulan öğrencilerin hangi yetenek alanından aday gösterildiği 17-21 Aralık 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.