24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Bugün okullar İstanbul'da tatil mi? Corona virüsü sebebi ile okullar tatil edildi mi?

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? sorusunun yanıtı tüm öğrenciler ve veliler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının ardından vatandaşlar tedirginlik yaşadılar. Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün pandemi (salgın) olarak nitelendirilebileceğini açıkladı. Dünyayaya yayınlan corona virüsü sebebi ile okulların tatil edilip edilmeyeceği hususunda araştırmalar da hız kazandı. Öğrenciler ve veliler tarafından heyecanla beklenen açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. İşte son açıklamalar..

13 Mart 2020 Cuma 07:34 - Güncelleme:
Bugün okullar İstanbul'da tatil mi? Corona virüsü sebebi ile okullar tatil edildi mi?

Corona virüsü sebebiyle okullar tatil edildi mi sorusu arama motorlarından en çok araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının duyurulmasının ardından endişe ve paniğe kapılan vatandaşlar okulların tatil edilip edilmeyeceği hususunda araştırmalar yapmaya başladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı corona virüs toplantısı sona erdi. Kritik toplantı 5 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulundu.

CORONA VİRÜSÜ NEDENİYLE OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı corona virüs toplantısı sona erdi. Kritik toplantı 5 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulundu.

İlk orta ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek. 23 Mart'tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacaklar. Üniversiteler 16 Mart'ta 3 haftalık tatil edilecek. Tatilin nasıl koordine edileceğini YÖK ayarlayacak.

YÖK BAZI REKTÖRLERİ 'KORONAVİRÜS' GÜNDEMİYLE TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

YÖK Başkanlığında, bazı üniversite rektörleri ve alanında uzman akademisyenlerin katılacağı "koronavirüs" gündemiyle bir toplantıya davet etti.

Öğrenci sayısı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısı yüksek olan bazı üniversitelerin rektörlerinin katılacağı toplantıya, ayrıca alanında uzman olan sınırlı sayıda akademisyen de davet edildi.

Toplantıda ele alınacak konular arasında, yurt dışı ziyaret öyküsü bulunan ve planlayan akademisyenlerin durumu, akademik amaçlı gerçekleştirilen kongre, panel, toplantı gibi seyahat programları, üniversitelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin durumu, değişim programları kapsamında yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve bu program sonrasında ülkeye dönenlerin intibakları yer aldı.

Kuruldan alınan bilgiye göre, toplantı YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın başkanlığında, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri, öğrenci sayısı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısı yüksek olan bazı üniversitelerin rektörleri ve aralarında Koronavirüs Bilim Kuruluna üye enfeksiyon alanında uzmanı akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantı sonrasında bir açıklama yapılmadı.

KADİRHAS ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Kadir Has Üniversitesi, koronavirüsü nedeniye alınan önlemler kapsamında bahar tatilini öne çekti. Üniversite derslere mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağını duyurdu. Bahçeşehir Üniversitesi'nden gelen açıklamada ise, 'Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız.' denildi.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Bahçeşehir Üniversitesi'nden gelen açıklamada ise, 'Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız. Online derslerimizin programını hafta sonu itibariyle duyuruyor olacağız.' denildi.