26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Corona virüsü yüzünden okullar tatil mi? Okullarda ara tatil önemi çekildi?

Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının görülmesi ile birlikte okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı corona virüs toplantısı son buldu. Kritik toplantı 5 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalar yaptı. İlk orta ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek. 23 Mart'tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacaklar. Üniversiteler 16 Mart'ta 3 haftalık tatil edilecek. Tatilin nasıl koordine edileceğini YÖK ayarlayacak.

13 Mart 2020 Cuma 07:30 - Güncelleme:
Corona virüsü yüzünden okullar tatil mi? Okullarda ara tatil önemi çekildi?

Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının görülmesi ile birlikte okulların tatil edilip edilmeyeceği hususunda araştırmalar hız kazanmıştı. Tüm öğrenciler ve veliler okulların tatili hakkında sıklıkla araştırma yapıyorlardı. Beklenen açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı corona virüs toplantısı sona erdi. Kritik toplantı 5 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulundu. İlk orta ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek. 23 Mart'tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacaklar. Üniversiteler 16 Mart'ta 3 haftalık tatil edilecek. Tatilin nasıl koordine edileceğini YÖK ayarlayacak.

CORONA VİRÜSÜ YÜZÜNDEN OKULLAR TATİL Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı corona virüs toplantısı sona erdi. Kritik toplantı 5 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulundu.

İlk orta ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek. 23 Mart'tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacaklar. Üniversiteler 16 Mart'ta 3 haftalık tatil edilecek. Tatilin nasıl koordine edileceğini YÖK ayarlayacak.

YÖK'TEN AÇIKLAMA: AKADEMİK PERSONELE TATİL OLMAYACAK

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak. Koronavirüsün Türkiye'deki seyrine göre bu konu yeniden değerlendirilecek." ifadeleri kullanıldı.

YÖK'ten yapılan açıklamalar şöyle;

Üniversitelerde 16 Mart'ta başlayacak tatil süresince online ve uzaktan eğitimle ders yapılmayacak.

Üniversitelerdeki tatil süresince konferans, panel, sergi, toplantı, çalıştay, kongre gibi etkinlikler de düzenlenmeyecek.

Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak. Koronavirüsün Türkiye'deki seyrine göre bu konu yeniden değerlendirilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim ve öğretime corona virüsü nedeniyle ara verildiğini açıkladı. Bakan Selçuk öğrencilerin uzaktan eğitime tabi tutulacağını bildirerek, şu açıklamalarda bulundu;

Küresel ölçekte etkili olan virüs konusuna MEB olarak okullarımızda aldığımız tedbirlerin teknik ayrıntıları var. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için ülke genelindeki okullarımızın 16 Mart'tan 2 hafta süreyle 30 Mart'a kadar tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.

Eğitim bilişim ağında ücretsiz 3 gb internet pakedi hizmeti sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin teknik imkan ve tercih konusunda seçeceği ortak ve TRT'den farklı kanallardan kendi derslerini alabilme imkanları olacaktır. Velilerimiz ve öğrencilerimiz iletişim portalından tüm bilgileri alabileceklerdir.

MEB 2019 - 2020 TAKVİMİ

• 2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019’da başladı.

• 18-22 Kasım 2019’da ilk ara tatil yapıldı.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

• 25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam etti.

• Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında oldu.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

• İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak.

• 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

• 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.