19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Corona virüsünden okullar tatil oldu mu? Corona virüsü nedeniyle okullar tatil edildi mi?

Corona virüsü nedeniyle okullar tatil edildi mi? Corona virüsünden okullar tatil olacak mı? sorularının yanıtları tüm öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs şüphesi olan bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. Erkek hastanın genel durumunun iyi olduğunu söyleyen Koca, bu kişinin Avrupa'dan döndüğünü belirterek 'Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkmayın' dedi. Bu açıklamalar ile birlikte okulların tatil olup olmayacağı araştırmaları hız kazandı. Öğrenciler ve velilerin beklediği açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

13 Mart 2020 Cuma 07:37 - Güncelleme:
Corona virüsünden okullar tatil oldu mu? Corona virüsü nedeniyle okullar tatil edildi mi?

Corona virüsü nedeniyle okullar tatil edildi mi? Corona virüsünden okullar tatil olacak mı? sorularının yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs şüphesi olan bir kişinin test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. Erkek hastanın genel durumunun iyi olduğunu söyleyen Koca, bu kişinin Avrupa'dan döndüğünü belirterek "Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkmayın" dedi. Bu açıklamalar ile birlikte okulların tatil olup olmayacağı araştırmaları hız kazandı. Okul tatili hakkında son dakika açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. 

CORONA VİRÜSÜ SEBEBİYLE OKULLAR TATİL Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı corona virüs toplantısı sona erdi. Kritik toplantı 5 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulundu.

İlk orta ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek. 23 Mart'tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacaklar. Üniversiteler 16 Mart'ta 3 haftalık tatil edilecek. Tatilin nasıl koordine edileceğini YÖK ayarlayacak.

Türkiye'de corona virüsü ilk kimde ve nerede çıktı? Türkiye'de corona virüsü hangi ilde görüldü?

TÜRKİYE'DE İLK KORONAVİRÜS VAKASININ GÖRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı." dedi.

Koca, Bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, Çin'in Vuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye'nin süreçte büyük bir başarı gösterdiğini söyledi.

Komşu ülkeler ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin aldığı sıkı tedbirleri uygulamadığını hatırlatan Koca, "Bizimse salgına karşı yürüttüğümüz strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiç azalmadı, kat kat arttı." dedi.

Küresel salgınların kaçınılmaz tarafları olduğuna dikkati çeken Koca, şöyle devam etti:

"İnsanların ülkeden ülkeye her an hareket halinde olduğu bir dünyada direnç hangi düzeyde, tedbirler hangi keskinlikte olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil. Eğer dünyayla ilişkimizi tümden kesmiş olabilseydik şu an karşınızda olmazdım. Bu an burada olmamın nedeni, bu saate dek gösterdiğimiz şeffaflık ve bunun devam edeceğinin teminatıdır. Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı.