26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

DGS ek tercih ücreti 2019 ne kadar? DGS ek tercih ücreti hangi bankaya yatırılacak?

2019-DGS ek tercih işlemleri devam ediyor. DGS ek tercih ücreti hangi bankaya yatırılacak? DGS ek tercih ücreti ne kadar? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2019-DGS Ek Yerleştirme tercihlerine yönelik kılavuz bilgileri erişime açıldı. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek. ÖSYM tarafından 1 Ekim tarihinde başlatılan DGS ek tercihleri 7 Ekim 2019 tarihlerinde son bulacak. DGS ek tercih işlemlerine diar merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

8 Ekim 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
DGS ek tercih ücreti 2019 ne kadar? DGS ek tercih ücreti hangi bankaya yatırılacak?
Üniversitelerin lisans programlarına girmek isteyen öğrencilerin katıldığı Dikey Geçiş Sınavı'nda (2019-DGS) ek tercih süreci devam ediyor. DGS ek tercih ücreti hangi bankaya yatırılacak? DGS ek tercih ücreti ne kadar? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu.  1 Ekim'de ÖSYM tarafından alınmaya başlanan DGS ek tercihleri 7 Ekim 2019 tarihinde sona erecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2019-DGS Ek Yerleştirme tercihlerine yönelik kılavuz bilgilerini erişime açıldı. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda ÖSYM'nin internet sitesinden yapılacak. DGS ek tercihlerine dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler.. 
 

DGS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

 

DGS EK TERCİH ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK? 
Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir.
 

 
DGS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR? 
DGS ek yerleştirme için tercih ücreti 20,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar,tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile gerçekleştirecekler.
 
DGS EK TERCİHLER NASIL YAPILACAK?
2019-DGS merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2019- DGS’ye girmiş ve 2019-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:
 
a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.
 
b) Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.
 
c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.
 
 
 
 
DGS KAPSAMINDA YERLEŞEN ADAY SAYISI AÇIKLANDI
DGS tercih sonuçlarının ardından yerleştirme dönemine dair bazı rakamlar yayımlayan ÖSYM, sürece dair bilgiler verdi. Buna göre;
 
163 bin 192 aday tercih yaptı. Tercih yapan adaylar, 6 bin 318 program arasından 114 bin 763 kontenjan için işlemlerini gerçekleştirdi.
 
Bu kapsamda 114 bin 763 kontenjandan 84 bin 460 kişilik sayının bir programa yerleştirildiği açıklandı.
 
Boş kalan kontenjan sayısı ise 30 bin 303 olarak açıklandı.