24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

DGS ek tercihler heyecanla bekleniyor

DGS 2018 ek tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM DGS ek tercih yerleştirme kılavuzu yayımlandı mı?

1 Ekim 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
DGS ek tercihler heyecanla bekleniyor

2018-DGS ek tercih işlemleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. YKS ek tercih sonuçlarını açıklayan ÖSYM'nin DGS ek tercih işlemlerini ne zaman başlatacağı çok sayıda öğrencinin bir numaralı gündem maddesi oldu. DGS ek yerleştirme işlemi tarihleri kayıtların sona erdi.  Konuya ilişkin ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen, sürecin Ekim ayının ilk haftasında ÖSYM tarafından ilan edilmesi bekleniyor. Bu hususta gelişmeler olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ek yerleştirme sürecinin detayları için araştırmalar devam ediyor. İlk DGS yerleştirme sonuçları neticesinde bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. DGS yerleştirme sonuçları 20 Eylül Perşembe günü ÖSYM tarafından açıklandı. Herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adayların gözü kulağı şimdi DGS ek tercih tarihinde. Toplam 180 bin kişinin tercih yaptığı DGS'de, 130 bin kişilik kontenjana 94 bin aday yerleştirildi. Boş kalan kontenjanlar ise 35 bin olarak açıklandı. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılacak olan ek yerleştirme ile girmek isteyen öğrenciler, ÖSYM'nin yapacağı açıklamalara kilitlendi. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.

DGS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS ek yerleştirme tarihleri kayıtların son gününden sonra belirlenmesi bekleniyor. Konuya ilişkin ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen, sürecin Ekim ayının ilk haftasında ÖSYM tarafından ilan edilmesi bekleniyor.

DİKEY GEÇİŞ SINAV (DGS) EK TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

2018-DGS’ye girmiş ve 2018-DGS merkezİ yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.