23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! DGS ek tercih sonucu sorgulama ekranı

4 yıllık lisans eğitimi veren bir üniversitede öğrenim görmek isteyen öğrencilerin merakla beklediği DGS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. DGS ek yerleştirme tercih sonucu sorgulama ekranı da yoğun bir şekilde araştırılıyor. 2019-DGS ek tercih işlemleri 7 Ekim'de sona erdi. Geçtiğimiz yıl 16 Ekim tarihinde sona eren DGS ek tercihleri için sonuçlar 26 Ekim tarihinde açıklanmıştı. Şimdi ise tüm gözler DGS ek tercih sonuçlarına çevrildi. DGS ek tercih sonuçları hakkında merak edilenlere haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

15 Ekim 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! DGS ek tercih sonucu sorgulama ekranı
DGS ek tercih sonuçları az önce erişime açıldı. DGS ek yerleştirme tercih sonucu sorgulama ekranı da yoğun olarak araştırılıyor. Dikey Geçiş Sınavı (2019-DGS) ek tercih ya da bir diğer ifade ile ek yerleştirme işleminin sonuçlarına yönelik bekleyiş sona erdi. 2019-DGS ek tercih işlemleri 7 Ekim'de son buldu. Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden aldıkları önlisans eğitimlerini dört yıllık programlara tamamlamak isteyen vatandaşlar, 2019-DGS ek tercihlerinin sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyorlardı. DGS ek tercih sonuçları hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar.. 
 
DGS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!
2019-DGS ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 14 Ekim 2019 tarihinde saat 15.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.
 
 
Bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 15-21 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.
 

DGS EK YERLEŞTİRME TERCİH SONUCU SORGULAMA EKRANI 

 

 
DGS KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
DGS ek tercih kayıtlarının ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. DGS ek tercih kayıt tarihleri açıklandıktan sonra haberimiz içerisinde yer alacak. Yerleştirme işlemi, adayların 2019-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.
 
 
DGS EK YERLEŞTİRME NEDİR?
DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak yapılan işleme ek yerleştirme denir. Adaylar, 2019-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebilecekler.
 
2019-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2019-DGS'ye girmiş ve 2019-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

DGS KAPSAMINDA YERLEŞEN ADAY SAYISI AÇIKLANDI
DGS tercih sonuçlarının ardından yerleştirme dönemine dair bazı rakamlar yayımlayan ÖSYM, sürece dair bilgiler verdi. Buna göre;
 
163 bin 192 aday tercih yaptı. Tercih yapan adaylar, 6 bin 318 program arasından 114 bin 763 kontenjan için işlemlerini gerçekleştirdi.
 
Bu kapsamda 114 bin 763 kontenjandan 84 bin 460 kişilik sayının bir programa yerleştirildiği açıklandı.
 
Boş kalan kontenjan sayısı ise 30 bin 303 olarak açıklandı.