18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

2018 DGS soruları ve cevapları için gözler MEB'te

DGS 2018 soruları ve cevapları açıklandı mı?

23 Temmuz 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
2018 DGS soruları ve cevapları için gözler MEB'te

Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) incelendi ve raporda sınava ilişkin iki öneri yer aldı. Birinci önerinin sınav süresiyle ilgili olduğuna işaret eden Özer, "DGS'de sayısal testte 60 ve sözel testte 60 olmak üzere adaylara toplam 120 soru için 140 dakika cevaplama süresi verilmekteydi. ÖSYM raporunda testlerde işaretleme yapmayan aday sayılarının yüksek olması nedeniyle sınav süresinin iyileştirilmesi önerilmekteydi. Bu öneri, YÖK tarafından kabul edildi. 2018 DGS sınavında 120 soru için 140 dakika yerine 150 dakika cevaplama süresi verilecek." bilgisini paylaştı.

DGS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı henüz açıklanmadı. Sınav soru ve cevapları 2 gün içinde erişime açılması bekleniyor. ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanır açıklanmaz haberimizdeki link üzerinden ulaşabilirsiniz.




DGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları sınavdan 15 gün sonra erişime açılması bekleniyor.ÖSYM takvimine göre Sınav sonuçları 16 Ağustos'ta ilan edilecek. DGS sonuçların erişime açılması ile birlikte adaylar, sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek.

DGS SINAV SORULARI VE YORUMLARI - DGS NASILDI KOLAY MIYDI ZOR MUYDU?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav sonrası sorular ile ilgili görüşlerinizi haberimizin sonunda yer alan yorum kısmında belirtebilir, konuyla ilgili yapılan yorumları okuyabilirsiniz...