18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

DGS ek tercih tarihi merak konusu oldu

DGS tercih sonuçları açıklanmasını bekleyen üniversite adayları aynı zamanda ek tercih tarihini merak ediyor.

17 Eylül 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
DGS ek tercih tarihi merak konusu oldu

2018 DGS için tercih süresi 14 Eylül itibariyle sona erdi. DGS puanlarıyla tercih yapan adaylar şimdi sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.  Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün ve açıköğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için düzenlenen DGS yani Dikey Geçiş Sınavı için tercihleri sona erdi. ÖSYM 7 Eylül'de almaya başladığı DGS tercihlerini 14 Eylül'de bitirdi. DGS tercihlerinin ardından adaylar DGS sonuçlarını beklemeye koyuldu.

DGS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM tarafından 7 Eylül'de başlatılan 2018 DGS tercih süreci 14 Eylül'de son bulacak. DGS tercihleri için son viraja girilirken henüz tercih işlemlerine başlamayan çok sayıda kişi, DGS tercih işleminin nasıl ve nereden yapıldığını araştırıyor. Öte yandan DGS tercihlerini tamamlayan kişiler, tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS tercihlerinin sona ermesinin ardından gözler ÖSYM'nin sonuçları açıklayacağı tarihe çevrildi. ÖSYM tarafından DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Ancak geçen sene ÖSYM, DGS tercihlerini aldıktan bir hafta sonra yerleştirme sonuçlarını açıklamıştı.