27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

DGS tercihleri üniversite taban ve boş kontenjan bilgisi

DGS tercihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor! DGS tercihleri üniversite taban ve boş kontenjan bilgisi haberimizde.

31 Ağustos 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
DGS tercihleri üniversite taban ve boş kontenjan bilgisi

DGS tercihleri Eylül'de başlayacak! ÖSYM, DGS sonuçlarını 16 Ağustos'ta açıklamıştı. Sonuçlardan sonra adaylar tercih için beklemeye başladı fakat herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. DGS tercihi yapacak adaylar, CİMER'e başvuru yaptı. CİMER'den adaylara cevap geldi. Cimer'den adaylara verilen cevaplarda, tercihlerin Eylül'de yapılmasının planlandığı belirtildi.2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih kılavuzunun yayına girmesiyle tercih işlemleri başlamış olacak.

ÖSYM AİS sayfasında iki yıllık (ön lisans) mezunlarının heyecanla beklediği DGS tercihleri, ne zaman başlıyor, DGS tercih kılavuzu, ÖSYM tarafından ne zaman yayımlanacak? Dikey Geçiş Sınavı'na dair resmi veriler kurumun resmi web sayfasında yayımlanırken, dört yıllık üniversite programlarına girmek isteyen öğrenciler ve mezunlar için ÖSYM'den Tablo 2 uyarısı geldi. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih yapacak adaylar ÖSYM'den tercih kılavuzu açıklanmasını ve tercihlerin başlamasını bekliyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan DGS sonuçlarının ardından, ön lisans mezunu olup dört yıllık Lisans bölümlere yerleşmek isteyen yüz binlerce öğrenci ÖSYM'den gelecek açıklamalara kilitlendi. Buna göre 2018 DGS tercihleri ne zaman başlayacağı merakla sorulmakta.

DGS puanı bir yıl geçerli. Tercihler ÖSYM aday işletim sistemi üzerinden yapılacak. Adaylar dikey geçiş yapabilecekleri program kodlarını tercih işlemlerinde başvuru şartlarını, puan türlerini, kontenjanları tercih kılavuzundan inceleyebilecek. Adaylardan 30 tercih alınacak ve daha önce bir programa yerleşenler için ÖBP puanları kat sayısı 0,45 ile çarpılacak. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardında gözler tercih dönemine çevrildi. DGS tercihleri ile okumak istedikleri bölümü listeleyecek olan vatandaşlar, bu işlemin ne zaman olacağını öğrenmek istiyor. DGS tercihleri, geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanmasının 13 gün sonrasında alınmaya başlanmıştı. Bu bilgiler ışığında, 2018 DGS tercihlerinin 29 Ağustos Çarşamba günü itibariyle erişime açılacağı öngörülebilir. İşte DGS tercihleri ile ilgili merak edlienler..

DGS TERCİHLERİ İÇİN CİMER'DEN GELEN AÇIKLAMA

DGS ÖSYM SON DAKİKA DUYURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

İki yıl eğitim veren ön lisans bölümlerinden mezun vatandaşların girebildiği ve dört yıllık lisans programlarına geçiş imkânı sağlayan 2018 DGS'nin sonuçları açıklandı.

Bu yıl ilk kez 81 ilde yapılan sınavın sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte günlerdir beklenti içinde olan adaylar, kendi sınav sonuçlarını öğrenmek için araştırma yapmaya başladı. Söz konusu sınava katılım sağlayan kişiler, "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresine girerek T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte, sonuçlarını kontrol edebilir.