7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

DHBT sınavı kaç dakika? DHBT saat kaçta bitiyor? KPSS DHBT sınav süresi

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı bugün gerçekleştiriliyor. Adaylar ve yakınları KPSS DHBT sınav süresini, sınavı kaç dakika olduğunu araştırıyor. 81 ilde uygulanan sınav saat 10.15'te başlayacak, adaylar 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Peki, DHBT sınavı kaç dakika? KPSS DHBT kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? KPSS DHBT sınav süresi ve diğer detaylar...

11 Nisan 2021 Pazar 10:27 - Güncelleme:
DHBT sınavı kaç dakika? DHBT saat kaçta bitiyor? KPSS DHBT sınav süresi

DHBT sınavı kaç dakika? sorusu bugün ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavına katılan adayların yakınları tarafından merak ediliyor. 2020-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı (2020-KPSS DHBT) saat 10.15'te başlayacak, adaylar 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Yakınları sınava giren vatandaşlar KPSS DHBT sınavının süresini ve kaçta biteceğini araştırıyor. Peki DHBT saat kaçta bitiyor? KPSS DHBT sınav süresi

DHBT SINAVI KAÇ DAKİKA? KPSS DHBT SINAV SÜRESİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından organize edilen KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı bugün gerçekleştiriliyor.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2021'e ertelenen 2020-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı saat 10.15'te gerçekleştirilecek.

Sınav saat 10.15'te başlayacak, adaylar 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adayların, sınavda soruları yanıtlamaları için 60 dakika süre tanınacak.

DHBT SINAVI KAÇTA BİTİYOR?

Bugün 81 ilde 188 merkezde yapılan KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı 60 dakika (1 saat) sürecek olup, 11.15'te sona erecek.

KPSS DHBT NEDİR?

DHBT, KPSS aşamalarından birisidir. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanması için uygulanan sınavdır.

DHBT'ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir. Adaylar KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadır. Sınav 60 dakika sürecektir.

DHBT'ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan lisans düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların KPSS başvuru tarihlerinde KPSS Lisans başvurularını; DHBT'ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur. Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Sınava katılacak adayların ilgili yıl, bu sınava katılacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak KPSS'ye girmeleri ve KPSS'de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerekmektedir. Sınav ile ilgili başvuru, sınav uygulaması vb. bilgiler ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak, ayrı bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu kılavuzda belirtilen kurallara uyması zorunludur.

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi

Adaylar testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Değerlendirme sırasında doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Bu sınava katılan adayların öğrenim düzeylerine uygun ilgili yılın KPSS puanları yanında, öğrenim düzeylerine uygun KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları da hesaplanacaktır. KPSS puanları ilgili KPSS Kılavuzlarında yer alacak "Değerlendirme" maddesinde belirtildiği şekilde hesaplanacaktır.

Bu sınava katılacak adaylar için öğrenim düzeylerine göre hesaplanacak olan KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanları, KPSS sonuç bilgileri içinde yer almayacak, DHBT sonuç bilgileri içinde yer alacaktır.

Adayların KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanlarının hesaplanabilmesi için DHBT'ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı düzeyde KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir. DHBT'ye girdiği öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyde KPSS'ye girmemiş adayların puanları hesaplanmayacaktır.

Sınav sonuçları her öğrenim düzeyi için (ortaöğretim, ön lisans, lisans) ayrı ayrı değerlendirilecektir. Puanlar, 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir. Puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır. İlgili testte en az "1 ham puanı (net)" bulunmayan adayların KPSSP122, KPSSP123, KPSSP124 puanı hesaplanmayacaktır.