19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

'Diploma nosu almış öğrencilerin sisteme giriş yetkisi yoktur' ne demek? AÖL diploma ne zaman verilecek 2023?

Diploma nosu almış öğrencilerin sisteme giriş yetkisi yoktur ne demek? sorusu, Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olan öğrenciler tarafından araştırılıyor. Sınavları başarıyla tamamlayan AÖL öğrencileri, diplomalarının ne zaman verileceğini araştırmaya başladı. Sisteme giren bazı öğrenciler 'Diploma nosu almış genel lise öğrencileri durumunda olan öğrencilerin sisteme giriş yetkileri yoktur' uyarısı ile karşılaşıyor. Peki, Diploma no'su almış genel lise öğrencileri ne demek? İşte MEB'in Açık Öğretim Lisesi diploma hakkında açıklaması

8 Ocak 2023 Pazar 16:28 - Güncelleme:
'Diploma nosu almış öğrencilerin sisteme giriş yetkisi yoktur' ne demek? AÖL diploma ne zaman verilecek 2023?

Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kalan derslerinin sınavlarını tamamlayan öğrenciler AÖL sisteme giriş yapamıyor. Bazı öğrenciler sisteme giriş yaptığında 'Diploma nosu almış genel lise öğrencileri durumunda olan öğrencilerin sisteme giriş yetkileri yoktur.' ibaresiyle karşılaşıyor. Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olan öğrenciler diplomalarını alacakları tarihe odaklandı. Peki Diploma nosu almış öğrencilerin sisteme giriş yetkisi yoktur ne demek? AÖL diploma ne zaman verilecek 2023? İşte detaylar

'DİPLOMA NOSU ALMIŞ ÖĞRENCİLERİN SİSTEME GİRİŞ YETKİSİ YOKTUR' NE DEMEK?

'Diploma nosu almış genel lise öğrencileri durumunda olan öğrencilerin sisteme giriş yetkileri yoktur.' ibaresindeki diploma nosu almış genel lise öğrencileri, Sınavlar sonrasında mezun olmuş ve diploması basım aşamasına gelmiş öğrenciyi ifade eder.

Bu durumdaki öğrenciler de bilgi değişikliği yapılamayacağı için sisteme geçici bir süre girişleri kısıtlanmiş olabilir. Diplomaların işlemi tamamlandıktan sonra sistem tekrar açılır ve mezunlar diplomalarının sistemden nereye gönderildiğini öğrenebilirler. Sisteme girememek bir sorun teşkil etmez.

AÖL DİPLOMA NE ZAMAN VERİLECEK 2023?

Açıköğretim lisesinden bir öğrencinin mezun olabilmesi için 8 dönemlik derslerden eğitim görerek, toplam kredisinin en az 192 olması gerekiyor. Açıköğretim lisesi diploması alabilmek için adayın dil ve anlatım dersi başta olmak üzere bazı zorunlu derslerden geçme şartı da isteniyor.

AÖL sınavlarında başarılı olup diploma almaya hak kazanan adayların diplomaları öğrencinin Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı adres ilindeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüklerine gönderilmektedir.

AÖL diploma teslimi için mezun öğrencilere duyuru yapan Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi, AÖL Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden ya da MEBİM 444 0 632 numaralı danışma hattı aracılığıyla bilgilerini güncellemelerini talep etmişti. Bu işlemleri tamamlayan öğrenciler, kendilerine en yakın Koordinatör Halk Eğitimi Merkezinden diplomalarını teslim alabilecek.

AÇIKÖĞRETİM DİPLOMA SORGULAMA EKRANI

Açıköğretim diplomaları e-Okul resmi internet sitesinden sorgulama ile öğrenilebilir. Peki AÖL diploması sorgulama ekranı nasıl giriş yapılır? Yukarıdaki AÖL diploma sorgulama ekranından öğrenciler; T.C. Kimlik No , Giriş Kodu, Diploma Tarihi ve Doğum Tarihi alanlarına doğru giriş yaparak, 2021 AÖL diplomasını sorgulayabilir.

Not: Bu bölümde 2008 yılından sonra örgün ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin ve Açık ortaöğretim kurumlarının diploma bilgileri sorgulanabilmektedir.

AÖL GEÇICI MEZUNİYET BELGESI NASIL ALINIR?

Açık Öğretim Lisesinden mezun olan öğrencinin diploma hazırlanıncaya kadar diploma yerine kullanabileceği geçici mezuniyet belgesi, bir dilekçe ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurulması halinde alınabilir. AÖL geçici mezuniyet belgesi 6 ay geçerlidir.

  • AÖL diploma ne zaman verilecek
  • Diploma nosu almış öğrencilerin sisteme giriş yetkisi yoktur
  • açık öğretim lisesi
  • açık lise
  • diploma