29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

“Doğru Cevap Eğitim Kurumları ile yerel değerlere bağlı, evrensel fikirlere açık nesiller yetiştiriyoruz”

Geleceğin ihtiyaç duyduğu nesilleri yerli ve milli değerler ışında yetiştirmeyi misyon edinen Doğru Cevap Eğitim Kurumları, geçmişi bugünün eğitim normlarıyla buluşturuyor. Sürdürülebilir bir gelecek için görev olarak iyi insan yetiştirmeyi hedefleyen Doğru Cevap; benimsediği eğitim modeli, teknolojik alt yapısı ve güçlü eğitim kadrosuyla Türk eğitim sistemine kök salmayı amaçlıyor.

15 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
“Doğru Cevap Eğitim Kurumları ile yerel değerlere bağlı, evrensel fikirlere açık nesiller yetiştiriyoruz”

Eğitimde yerli ve milli anlayış

Doğru Cevap Eğitim Kurumları, belirledikleri yol haritası gereği; gelişen dünyanın değişen faktörlerini takip eden ancak milli ve yerli değerlerden asla taviz vermeyen bir eğitim anlayışını kendine rehber ediniyor. Bu doğrultuda alanında uzman eğitimciler tarafından işitsel, görsel ve kinestetik öğrenme metodları eşliğinde tematik ve teknolojik alt yapıda bir eğitim süreci başlatıyor. Doğru Cevap Eğitim Kurumları’nın başlattığı bu süreç, öz inanç temelleri ve sağlıklı bir biçimde şekillendiren milli değerlere ve etik kurallara bağlı bir dünya vatandaşı yetiştirmeyi hedefliyor.

Gelecek, 7D modeli ile şekillenecek

Doğru Cevap Eğitim Kurumları ‘Bilgi, keşfedilmemiş bir dünya, okul ise bu dünyayı keşfetmeyi sağlayan bir araçtır’ düşüncesi ışığında oluşturduğu 7D eğitim modeli ile geleceği şekillendirmeyi hedefliyor.

Oluşturdukları 7D eğitim modeli ile ilgili değerlendirmede bulunun Doğru Cevap Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Akarsu; “Biz, uzun yıllara dayanan eğitim tecrübemizin sonucunda kurduğumuz Doğru Cevap Eğitim Kurumları ile şu anda 4 okul ve 80 kursumuzla yolumuza devam ediyoruz. Doğru Cevap olarak öğrencilerin sadece akademik eğitimde iyi olmalarının onları hayatta başarılı kılmayacağının bilincindeyiz. Biliyoruz ki, önemli olan çocuklarımızın hangi alanda iyi olduklarını ve fark yaratabilecekleri tespit etmek ve onlara doğru eğitimi vermektir. Bu noktadan hareketle 7D Eğitim ve Gelişim modeli çerçevesinde; doğru akademik eğitim, doğru sosyal gelişim, doğru ahlaki gelişim, doğru yetenek gelişimi, doğru dil eğitimi, doğru düşünce gelişimi, doğru estetik gelişimi üzerine odaklanıyoruz. Kısaca 7 doğruyu eşit derecede önemsiyoruz. Sunduğumuz bu modeli eğitim ve öğretim ile bütünleşmiş güçlü teknolojik alt yapımız ve akılcı sistemlerimizle destekliyoruz. Yedi farklı noktaya seslenen bu eğitim modelinin öncelikli amacı ise gençlerimizin geleceğini yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek ve bu yetenekleri geliştirmek” dedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Ramazan Akarsu; “Benimsediğimiz eğitim modeli ile alışılagelmiş ezberci eğitimin tam karşısında yer alıyoruz. Bu anlamda 7D eğitim modeli ile öğrenim sürecine odaklanarak analitik, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerisi kazandıran ve geliştiren holistik bir düzen oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Birebir eğitim ile tüm öğrencilerin gelişimi kontrol altında

Başarının izlenebilir, ölçülebilir ve değerlendirilerek şekillendirilebilir bir değişken olduğuna inanan Doğru Cevap Eğitim Kurumları, birebir eğitim ile hedef odaklı çalışmaya yönlendiriyor. Oluşturdukları sistem ile tüm öğrencilerin hangi seviyede olduklarını, gelişim süreçlerini takip eden Doğru Cevap, öğrencilerin neyi ne kadar öğrendiklerini bildikleri için onlara en uygun olan çalışma planını çıkarıyor. Bu sayede kayıt altında ve etkili rehberlik denetiminde eğitim gören öğrenciler ayrıca seviyelerine uygun olarak birebir etütler, okul takviye çalışmaları ve hızlandırılmış kurslar ile en üst düzeyde sınava hazırlanabiliyorlar.

Ayrıcalık bir eğitim, aydınlık bir gelecek

Eğitim anlayışında benimsediği ve taviz vermediği ilkelerle yola çıkan Doğru Cevap Eğitim Kurumları,  bu yolda yetiştirdiği yerli ve milli değerlere bağlı, evrensel değerlere açık nesillerle ilerleyişini sürdürüyor. Birebir eğitim stili ve 7D eğitim modeliyle çok yönlü ve entegre bir sistem belirleyen Doğru Cevap Eğitim Kurumları, tüm bu özellikleriyle ayrıcalıklı eğitimin kapılarını aralıyor.

www.dogrucevap.com.tr