25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

EBA DYK kurs öğrenci başvuru formu

DYK eba kurs için öğrenci başvuruları başladı.

12 Şubat 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
EBA DYK kurs öğrenci başvuru formu

 

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) 2. dönem için başvuruları alınmaya başladı. Destekleme ve Yetişrtirme Kursları (DYK) için öğretmen başvuruları geçtiğimiz hafta yapılırken. Öğrenci DYK kurs başvulurı ise 11 Şubat itibariyle başladı. DYK kurslarında eğitim görmek isteyen öğrenciler MEBBİS veya EBA üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden aldığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) başvurusu için takvim bilgileri yayımlandı. Örgün ve yaygın eğitimi destekleme amacıyla, normal döneme ek olarak öğrencilere kurs imkanı tanıyan Milli Eğitim Bakanlığı, EBA DYK öğretmen ve öğrenci başvuru işlemlerini ise erişime açıldı.

 

Geçtiğimiz günlerde DYK kurslarında görev alacak öğretmenlerin başvulurı yapıldı. 11 Şubat itibariyle öğrenciler DYK kurs başvurularını yapacak. Ortaokulların 5, 6. ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9, 10. ve 11. sınıf öğrencileri en fazla 5 dersten haftalık 12 saate, 8. sınıftaki öğrenciler en fazla 6 dersten haftalık 18 saate, ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilecek. Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilir. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu öğretmenlerimize aittir.

DYK 2019 KURS BAŞVURU TARİHLERİ

DYK 2019 kurs öğretmen başvuruları 4 Şubat ve 10 Şubat tarihleri arasında alınıyor. Öğrenci başvuruları ise 11 Şubat ve 17 Şubat tarihleri arasında alınacak. Kurslar 25 Şubat tarihinde başlayacak.