3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

e-okul giriş karne sorgulama 2022! e karne notlarına nasıl bakılır?

Okulların kapanmasıyla birlikte öğrenciler karnelerini görüntülemek için e-okul girişi ile karne sorgulaması yapmaya başladı. E okul ekranı öğrencilerin erişimine açıldı. E okul ekranı üzerinden e- karne ile takdir ve teşekkür belgeleri de görüntülenebiliyor. Peki e-karne notları nasıl bakılır? e-okul giriş Veli Bilgilendirme Sistemi karne sorgulama 2022

17 Haziran 2022 Cuma 09:48 - Güncelleme:
e-okul giriş karne sorgulama 2022! e karne notlarına nasıl bakılır?

Karne günü karne almak için okula gitmek yerine e-okul üzerinden karne almak isteyen öğrenciler e-okul giriş Veli Bilgilendirme Sistemi'ne akın ediyor. Öğrenciler, e-Okul sisteminde yer alan "e-Karne" sekmesinden karne, takdir ve teşekkür belgelerine ulaşabilecekler. Peki e-karne notları nasıl bakılır? e-okul giriş Veli Bilgilendirme Sistemi karne sorgulama 2022

E-KARNE NOTLARI NASIL BAKILIR?

e-Okul sistemine giriş yapabilmek için https://eokulyd.meb.gov.tr/ internet adresini açın. Belirlenen adreste ekranın sağında "Veli Bilgilendirme Sistemi" yazan yere tıklayın. (Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için "Veli Bilgilendirme Sistemi" yazan kutucuğa tıklamaları ardından ise ekranda istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor.)

İkinci aşamada istenen öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri girilir ve sistem açılır.

Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.

Öğrenciler e-okul girişi yaparak e karnelerini görüntüleyebilecekler.

e-okul giriş üzerinden ayrca; Devamsızlık, not ortalaması, sınav sonuçları ve takdir-teşekkür belgeleri de görüntülenebiliyor.

E-OKUL GİRİŞ KARNE SORGULAMA 2022 İÇİN TIKLAYINIZ!

e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaptıktan sonra sol ekranda yer alan "e-Karne" sekmesine tıklayarak karne ve takdir-teşekkür belgelerine ulaşabilirsiniz.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB'in çalışma takvimine göre, 2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül 2022'de başlayacak ve 16 Haziran 2023'te sona erecek. Öte yandan anaokulu ve 1. sınıflar ise 5-9 Eylül'de okula uyum haftasına başlayacak.