19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

MEB EOkul VBS giriş nasıl yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ne giriş yapabilmek için internet sayfasından E-Okul sitesine giriş yapılır.

17 Aralık 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
MEB EOkul VBS giriş nasıl yapılır?

E-okul veli bilgilendirme-yönetim bilgi sistemi kullanımı oldukça kolay olan bir sistem olmakla beraber öğrencilerin velilerin ve öğretmenlerin de aktif olarak  kullandığı online hizmettir. E-okul sistemi sayesinde öğrenciler güncel devamsızlık durumlarını öğrenebiliyor. Veliler de E-okul sistemine öğrenci girişi yaparak tüm okul bilgilerine erişim sağlıyor. E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi öğrencilerin ve de öğretmenlerin kullandığı bir sistemdir. Bu e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi  öğrencilerin tüm okul bilgilerini içerisinde barındırır.

E-OKUL’DA NOT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bu sistem içerisinde yer alan ”Not Bilgisi” başlığı altında, çocuğunuzun siteye yüklenmiş tüm notlarını görüp inceleyebilirsiniz. Yazılı ve sözlü sınav notları yanı sıra, performans ve proje ödevlerinden aldığı notlar da yine burada görünecektir.
 

E OKUL VBS GİRİŞ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Kullanımı ve girişi oldukça kolay olan e-okul üzerinden öğrenciye dair sınav sonuçları, devamsızlık bilgileri ve okul tarafından yapılan duyurulara ulaşmak için ilk yapmanız gereken, e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden öğrencinin T.C. kimlik numarasıyla öğrencinin okul numarasını eksiksiz bir şekilde girerek sisteme girmeniz. Bilgisayar üzerinden erişim sağlandığı gibi E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulaması akıllı telefonlarda da mobil olarak kullanılabiliyor.

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ne giriş yapabilmek için internet sayfasından E-Okul sitesine giriş yapılır. Sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarası giriş yapıldıktan sonra 4 haneli güvenlik kodu da kutuya girilmelidir. Girişi butonuna bastığımızda E-Okul veli bilgilendirme sistemine girmiş olacağız. Öğrenci TC Kimlik No: İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır TC Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.