20 Mayıs 2024 Pazartesi / 13 Zilkade 1445

E Okul VBS öğrenci not bilgilendirme işlemi

E Okul VBS öğrenci giriş sınav sonuçları nasıl öğrenilecek? MEBBİS’de de olan e-Okul sistemine nasıl giriş yapılır? E Okul öğrenci devamsızlık not sorgulama sayfası erişime açıldı mı? e-Okul şifresi nasıl değiştirilir?

22 Aralık 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
E Okul VBS öğrenci not bilgilendirme işlemi

MEB’im tüm elektronik hizmetleri MEBBİS’de toplandı ve e-Devlet şifresi ile girilebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar ile e-Okul'un da içinde bulunduğu tüm elektronik hizmetlerini MEBBİS'de topladı. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden takdir teşekkür hesaplama işlemi gerçekleştirmek isteyen öğrenciler, okulların kapanmasına çok kısa bir süre kala bu işlemleri nasıl gerçekleştireceğini öğrenmek istiyor.

E OKUL VBS GİRİŞ - DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul giriş: E-Okul’da artık MEBBİS’te!

MEBBİS, eğitim sektörü çalışanlarının, öğrencilerin ve velilerin imdadına yetişti. Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar ile e-Okul'un da içinde bulunduğu tüm elektronik hizmetlerini MEBBİS'de topladı. Öğrenciler ve veliler e Okul girişini e-Devlet şifreleri ile de yapabilecekler.



Karne notlarının girildiği E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrencilerin odak noktası olmaya devam ediyor. Karnelerin verilmesine çok kısa bir süre kala E Okul VBS üzerinden başarı belgesi alıp alamayacaklarını merak eden öğrenciler, sorgulamalarına devam ediyor. E-Okul giriş: E-Okul’da artık MEBBİS’te!
 

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

MEBBİS ÖĞRENCİ VE VELİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete sokulan MEBBİS öğretmenlerin ve öğrencilerin ihtiyacı olan tüm işlemlerin internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlıyor. Eğitim sektörü çalışanlarının, öğrencilerin ve velilerin tüm bilişim işlemlerini tek bir çatı altında toplamaya yarayan MEBBİS'in, 2. Dönem e-Kurs hizmeti başladı. Diğer yandan okul müdürlüklerinden şifre ve kullanıcı adı alarak giriş yapılan MEBBİS'te öğretmen atama işlemleri de görülebilecek.

MEBBİS GİRİŞİ NASIL SAĞLANIR?

MEBBİS'e giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye sahip olmak gerekir. Ancak MEBBİS şifresini internetten edinmek mümkün deği. MEBBİS girişi için okul müdürlüklerinden alınan kullanıcı adı ve şifreden sonra sisteme giriş yapılır ancak MEBBİS girişinde dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar var. Öncelikle dikkat etmeniz gereken ilk adım; tarayıcınızın adres satırında bu site adresini görmeden herhangi bir bilgi girişi yapmanız güvenlik açısından çok önemli. Daha sonra yukarıdan girmiş olduğunuz adres üzerinde bulunan kullanıcı adı, şifre ve doğrulama kodunu girilir ve MEBBİS giriş butonuna basılır. Böylelikle MEBBİS'e giriş sağlanır. Şifrenin unutulması durumunda ise ''Şifremi Unuttum'' bağlantısı ile cep telefonu onayı alınarak şifre yenileme gerçekleştirilir.