25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

EBA kurs başvuruları sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) kurs hizmetlerine başvurular sona erdi.

24 Eylül 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
EBA kurs başvuruları sona erdi

MEB Öğrenci Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EBA E-Kurs başvurusu, Eğitim Bilişim Ağı üzerinden tamamlandı.


EBA kurs adı ile bilinen  bu sisteme giriş yapmak oldukça kolaydır. Çünkü  her öğrenci üzerine bu sistemde zaten hesap oluşturulmuştur. Hazırda var olan bu EBA kurs hesabına kullanıcı adı ve de şifresi ile giriş yapılması gerekir.  EBA kurs programı dijital tabanlı eğitim hizmeti olduğundan internetten kurslara ulaşılabilecek. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri yeni eğitim yılında EBA kurs programında haftada 6 farklı dersten 18 saate kadar kurs alabiliyor. Öğrenciler MEB kurs başvurularını http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden yapacaklar.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI

MEBBİS GİRİŞ EKRANI

MEB RESMİ İNTERNET SİTESİ

EBA E KURS HAKKINDA MERAK EDİLENLER?

  • EBA DYK başvurusu için son gün ne zaman?
  • EBA E Kurs başvurusu nasıl yapılacak?
  • EBA DYK başvurusu için son gün ne zaman?
  • EBA Kurs nedir başvuruları hangi tarihler arasında yapılıyor?
  • Ekurs şifresi ile e-kurs modülü nedir başvuru süreci nasıl oluyor?
  • 2018 Eba kurs başvuruları nasıl yapılır?
  • EBA kurs sistemi üzerinde hangi hizmetler yer alıyor?
  • EBA sistemine giriş işlemleri nasıl yapılıyor?

BİLGİLERİN GÜNCELLENMESİ GEREKECEK

Öğretmenler ve öğrenciler EBA Ders’teki bilgilerini EBA Ders’teki SINIFLARIM VE GRUPLARIM sayfasından “BİLGİLERİMİ GÜNCELLE” butonuyla güncelleyebilirler.

EBA E-KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EBA E-Kurs başvurusu, Eğitim Bilişim Ağı üzerinden tamamlanacak.

Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler EBA üzerinden “E-Okul Bilgileri İle Giriş Bölümü”nden kurs başvurusu yapabilecek.

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifreleri alarak, bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edebilecek.

Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından istediklerini tercih edebilecek.