26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ek tercih başvuruları başladı mı?

Lys ek tercih başvuruları 25 Ağustos’ta başladı. LYS sonuçları başvuruların sona ermesinin ardından yayınlanacak.

7 Eylül 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ek tercih başvuruları başladı mı?

LYS 2017 ek tercih yerleştirme başvuruları 25 Ağustos itibari ile başladı. Üniversite taban puanlar boş kontenjanlar vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. LYS ek tercih kılavuzu yayınlandı. Her sene tekrarlanan merkezi sınavlardan olan YGS LYS sınavlarının yapılmasının ardından adaylar, heyecanla sonuçlarının açıklanmasını beklediler.

ÜNİVERSİTE BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN

 

 

ÖSYM GİRİŞ..

 

LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Tercih sonuçlarının duyurulması ile ilgili bir tarih yayınlanmadı. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz üzerinden takip edebilirsiniz.

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Lys ek tercih yerleştirme başvuruları 25 Ağustos 2017 tarihinde saat 10.00 itibari ile başladı. Başvurular 5 Eylül 2017 tarihinde son bulacak. Ücret ödeme işlemlerinin ise 6 Eylül’de saat 23:59’a kadar tamamlanması gerekiyor. LYS tercih kılavuzu yayınlandı. Kılavuza göre başvurular yapılacak. Başvuru yaparken kontenjan sayısı üzerinden ve en düşük puan dilimi baz alınacak. Başvuru yaparken sınav merkezi koşul sayfasının dikkatlice okunması gerektiği uyarısında bulundu.