25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

2020 EKPSS sınav yeri sorgulama: EKPSS sınav yerleri ve giriş belgesi yayınlandı!

EKPSS sınav yerleri için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2020 ÖSYM sınav takvimine göre geçtiğimiz aylarda yapılması planlanan sınav ertelenmişti. ÖSYM tarafından 15 Kasım'da yapılacak olan EKPSS sınav yerleri ve giriş belgesi yayınlandı. Engelli bireyler için yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 2020 EKPSS sınav yeri sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz.

3 Kasım 2020 Salı 16:05 - Güncelleme:
2020 EKPSS sınav yeri sorgulama: EKPSS sınav yerleri ve giriş belgesi yayınlandı!

EKPSS sınav yerleri ile ilgili ÖSYM'den beklenen açıklama geldi. Her yıl binlerce engelli vatandaşın kamuda memur olmak için girdiği EKPSS 2020 oturumu için ÖSYM tarafından giriş belgesi yayınlandı. Sınava girecek olan adaylar ÖSYM'nin 2020 EKPSS sınav yeri sorgulama sayfası üzerinden giriş belgelerine ulaşabilecekler. Öte yandan HES kodu olmayan adaylar sınav salonuna alınmayacak. EKPSS sınav yeri sorgulama sayfası haberimizde yer alıyor.

EKPSS GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI (EKPSS SINAV YERLERİ)

2020-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (2020-EKPSS) sınavına katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 03 Kasım 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

EKPSS SINAV YERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), 15 Kasım Pazar günü 81 il merkezinde aynı anda başlayacak. Adaylardan engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri cevaplaması istenecek.

EKPSS SINAV SÜRESİ NE KADAR?

10.15‘de başlayan sınavda 60 soruyu cevaplamaya çalışacak olan adaylara 60 dakika süre verilecek ancak engel gruplarına göre bu süre artabilecek.

Genel Yetenek Testi

• Türkçe (15 soru)

• Matematik (15 soru)

Genel Kültür Testi Soru Sayısı

• Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (10 soru)

• Temel Yurttaşlık Bilgisi (6 soru)

• Türk Kültür ve Medeniyetleri (3 soru)

• Türkiye Coğrafyası (5 soru)

• Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular (6 soru)