19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

EKPSS 2022 tercih sonuçları sorgulama! EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!

EKPSS tercih sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşecek kura ile birlikte erişime açıldı. Tercihleri ÖSYM tarafından Ocak ayında alınan EKPSS tercih sonuçları ile 2 bin 927 engelli vatandaşın kamuya yerleşimi sağlanacak. Peki EKPSS tercih sonuçları nasıl öğrenilir? EKPSS 2022 tercih sonuçları sorgulama ekranı haberimizde...

17 Şubat 2022 Perşembe 11:11 - Güncelleme:
EKPSS 2022 tercih sonuçları sorgulama! EKPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!

EKPSS tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Şubat ayının 8'inde erişime açılması beklenen EKPSS 2022 tercih sonuçları Başkan Erdoğan'ın katılımıyla açıklandı. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirilecek. EKPSS tercih sonuçları ÖSYM'nin sonuç sayfasında erişime açıldı. İşte ÖSYM AİS EKPSS 2022 tercih sonuçları sorgulama ekranı

EKPSS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren adaylar için EKPSS tercih sonuçları bugün açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre engelli atamaları bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirilecek.

EKPSS 2022 sonuçları, her yıl olduğu gibi kura usulü ile gerçekleştirilecek olup, kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yapılacak yerleştirmeler için EKPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildi.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.

EKPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS tercih sonuçları ile binlerce kişi kamuda istihdam edilecek.

EKPSS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

* Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

* Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS'de alınan puanlar kullanılacaktır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacaktır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirileceklerdir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

* Geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayların yerleştirmelerde mezun olduğu en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı kullanılacaktır.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır.