20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

EKPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ertelendi! EKPSS 2022 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'nin açıklayacağı sonuçlara çevrildi. Daha önce 8 Şubat tarihinde açıklanacağı duyurulan EKPSS tercih sonuçları ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, EKPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihin ertelendiğini duyurdu. Peki 2022 EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte EKPSS tercih sonuclarının açıklanacağı tarih

8 Şubat 2022 Salı 11:15 - Güncelleme:
EKPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ertelendi! EKPSS 2022 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS sınavına katılan adayların merakla beklediği tercih sonuçları ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Bakanlık, 8 Şubat 2022'de açıklanması beklenen EKPSS tercih sonuçlarının yeni bir tahihe ertelendiğini duyurdu. Buna göre EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Engelli vatandaşların kamuda görev almasına olanak sağlayan EKPSS tercih sonuçlarının 8 Şubat tarihinde açıklanmasını bekleyen adaylara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama geldi.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren binlerce adayın beklediği EKPSS tercih sonuçlarının Şubat ayının 17'sinde açıklanacağı bidirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan paylaşıma göre;

"8 Şubat 2022'de yapılması planlanan engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarına atama töreni, 17 Şubat 2022 tarihine ertelenmiştir."

EKPSS YERLEŞTİRİLMESİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bir tutarsızlık görüldüğü takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS'de alınan puanlar kullanılacaktır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacaktır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine yerleştirileceklerdir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş adaya, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayların yerleştirmelerde mezun olduğu en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı geçerli sayılacaktır. Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği zaman bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş anlamına gelmektedir.