19 Mayıs 2024 Pazar / 12 Zilkade 1445

KPSS 2018 başvuruları nasıl yapılır

KPSS Lisans sonuçları açıklandı! KPSS Lisans ÖABT sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

31 Ağustos 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KPSS 2018 başvuruları nasıl yapılır

Lisans KPSS sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Kılavuzda sonuçlar 31 Ağustos olarak belirlenmişti fakat ÖSYM sürpriz yaparak sonuçları 2 gün erken açıkladı. Adaylar şimdi de tercih yapacak. KPSS sonuçları dün mesai bitimine yakın adayların erişimine açıldı. Kamu dairelerinde görev almak isteyen binlerce adayın merakla beklediği KPSS P1-P2-P3 sonuçlarını erişime açan ÖSYM, tercih dönemine dair detayları ise ilerleyen günlerde paylaşacak. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı.

ÖSYM, resmi sayfası aracılığıyla KPSS Lisans ile ÖABT sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Memur adayları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile KPSS sonuçlarını görüntüleyebilir. İşte KPSS sınav sonuçları tercih süreci ve başvuru tarihleri..

KPSS LİSANS VE ÖABT SONUÇLARI 2018!

ÖSYM tarafından KPSS Lisans ve ÖABT sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak erişebilecekler.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS lisans sonuçları açıklandı. Adayları şimdi de tercih heyecanı sardı. Yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra sonuçlarını öğrenen adaylar tercihlerin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Fakat ÖSYM tarafından tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. KPSS tercih kılavuzu yayınlandığı an tercih tarihi de belli olmuş olacak.



 

B GURUBU KADROLAR İÇİN TERCİH ALINMASI

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacak. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacak. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklar. Tercihlerin hangi tarihler de ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulaca.

B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecek. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacak. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması h-alinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak. Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacak. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecek.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS tercihleri hakkında herhangi bir açıklamada bulunmayan ÖSYM'nin, ilerleyen günlerde tercih kılavuzunu yayımlaması bekleniyor. Kılavuz yayımlanır yayımlanmaz haberimize eklenecektir.

30 BİNE YAKIN ADAY ÖABT SINAVINA GİRMEDİ

Öğretmenlik görevini ifa edebilmek için ÖABT sınavına katılım gösteren aday sayısı 276 bin olarak kayıtlara geçti. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne katılım göstermeyen adaylar ise 30 bin olarak kayıtlara yansıdı.

ÖSYM tarafından 2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sonuçları açıklandı. Sonuçlara "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

ÖSYM, duyuruyu şu şekilde yaptı;

2018- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi) ve 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavlarına ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 29 Ağustos 2018 tarihinde  saat 17.00'den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

TOPLAM 1 MİLYON 175 BİN KİŞİ SINAVA GİRDİ

Bu yıl KPSS Genel Yetenek Genel Kültür sınavına giren aday sayısı, 1 milyon 175 bin kişi olarak açıklandı.Bu rakam eğitim bilimleri sınavı için 416 bin, alan bilgisi için 210 bin olarak açıklandı.

DHBT YIL SONUNDA, ÖABT AĞUSTOS AYINDA

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) yıl sonunda, 9 Aralık Pazar günü uygulanacak. DHBT sınavında adaylara, İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi), Tefsir, Fıkıh gibi sorular yöneltilecek.