16 Mayıs 2024 Perşembe / 9 Zilkade 1445

KPSS 2018 puan hesaplama nasıl yapılır?

KPSS ortaöğretim/lise puanı nasıl hesaplanır? 2018 KPSS kaç net kaç puan yapar? KPSS sınavlarında puan hesaplamaları nasıl yapılır?

8 Ekim 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
KPSS 2018 puan hesaplama nasıl yapılır?

Lise mezunu vatandaşlara yönelik düzenlenen 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının 7 Ekim'de yapılması ile birlikte merak edilen konular ile ilgili detayları bu haberimizde derledik. KPSS ortaöğretim lise sınavın yapıldığı tarihe kısa bir süre kala, 2018 KPSS Ortaöğretim giriş belgeleri de adayların erişimine açıldı. KPSS Ortaöğretim sınavı için son viraja girildi.

ÖSYM GİRİŞ

Kamu kurumlarında memur olma hayali kuran adaylar, ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından gerçekleştirilen KPSS sınavına 7 Ekim'de katılım sağladılar. Emeklerinin karşılığını alarak hedefledikleri kamu kurumlarına yerleşmek arzusu içerisinde olan adaylar, düzenlenen KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonrasında dört gözle sınav sonuçlarını beklemeye koyuldu. Tüm bunların yanı sıra; uygulamaya alınan zorlu sınav maratonunun hemen arkasından kamu kurumu kadrosundaki yerini almak amacı güden memur adaylarının akıllarında soru işareti bırakan hususlar arasında birincil olarak, ‘’kaç net kaç puan yapar’’ ve ikincil olarak ise ''KPSS ortaöğretim lise puanı hesaplamasının nasıl yapıldığı'' oldu.

 

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SORULARI CEVAPLARI YORUMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı zaman, adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM / LİSE PUAN HESAPLAMALARI NASIL YAPILIYOR?

KPSS Ortaöğretim/Lise Puanı (KPSSP94) nasıl hesaplanacağı ile ilgili detayları bu haberimizde derledik. KPSS Ortaöğretim/Lise sınavında Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinda toplam 120 soru vardır. 4 yanlış bir doğruyu götürmektedir. Teslerde kendi içinde her sorunun eşit puan değeri vardır. Örneğin genel kültür testinin 3. sorusu ile 46. sorusu eşit puana sahiptir. Standart sapma testlere uygulanır.

KPSS Ortaöğretim/Lise Puanı Hesaplama Formülü (KPSSP94)

KPSS Puanı Formül (KPSSP94) = 70 + (30*[2*(ASP-X)-S]) / ([2*(B-X)]-S)

ASP: Ağırlıklı Standart Puan
X : ASP Dağılımının Ortalaması
S : ASP dağılımının standart sapması
B : ASP dağılımındaki en yüksek ASP
En gerçek, en doğru KPSS Ortaöğretim/Lise Puanını hesaplayabilmek için yukarıda belirtilen tüm parametrelere ihtiyaç duyulmaktadır. hesaplama.tv olarak ÖSYM verilerini kullanarak gerçeğe en yakın, en doğru %100'e yakın KPSS puan hesaplama işlemini yapmaktayız.