20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

KPSS sınav tarihi ne zaman?

KPSS önlisans sınavı ÖSYM tarafından ne zaman yapılacak? KPSS önlisans sınav tarihi açıklandı mı?

19 Ekim 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KPSS sınav tarihi ne zaman?

Yüzlerce kişi memur olmak için çalışıp çabaladığı KPSS önlisans sınavı için geri sayım başladı. KPSS sınavlarının sonuncusu olan Önlisans'ın yaklaşmasıyla birlikte gündemde konuşlan konular arasında yer alıyor.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS önlisans sınavı 04 Kasım 2018 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları ise 29 Kasım 2018'de adayların erişimine açılacak. Sınav takvimi bu şekilde işlerken sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı ise tam netlik kazanmış değil. Normal şartlar altında sınav giriş yerlerinin sınavdan 10 gün önce duyurulduğunu biliyoruz. Bu nedenle gözler 26 Ekim'de...

KPSS (Kamu Personel Seçme Sınav) önlisans sınavı için kısa bir süre kalması nedeniyle sınav giriş belgesine yönelik araştırmalar hız kazandı. Başvuruları kısa bir süre önce tamamlanan KPSS önlisans sınavı, kasım ayında gerçekleşecek.

ÖSYM, KPSS önlisans sınav giriş belgelerinin ne zaman yayınlanacağına dair net bir bilgi paylaşımında bulunmadı. Ancak önceki yıllar baz alındığında sınav giriş belgelerinin sınavdan 10 gün önce erişime açılması bekleniyor.



 

A VE B GRUBU KADROLARIN KAPSAMI

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.