18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman?

KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman? 2018 KPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?

10 Kasım 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman?

2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim düzeyi sonuçlarının açıklanmasının ardından, gözler bu kez KPSS ortaöğretim tercihlerine çevrildi. İki yılda bir yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavı, 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşti. Sınavdan 3 gün sonra KPSS ortaöğretim soruları ve cevapları hem ÖSYM AİS sayfasında paylaşıldı hem ÖSYM ana sayfasında. Sınavdan 31 gün sonra ÖSYM sonuç sayfasında kurum resmi açıklamayı yaptı, sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Aldıkları puanlar kapsamında tercih yaparak memur olma hayali kuran vatandaşlar, KPSS ortaöğretim tercihleri hakkında bilgi almak istiyor.

ÖSYM GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ 

2018 KPSS ortaöğretim tercihleri hakkında henüz net bir tarih yok. Öte yandan, KPSS ortaöğretim düzeyine sınavından puan alanları da kapsayan Kamu Personel Seçme Sınavı-2017/2 (KPSS) tercihleri geçtiğimiz yıl, 14 Kasım'dan itibaren 23 Kasım'a kadar yapılmıştı.

Bu bilgiler göz önüne alındığında bu yıl yine benzer tarihlerde tercih işlemlerine yönelik bir açıklama olabileceği tahmin ediliyor. Bu hususta gelişmeler olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

KPSS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS tercih kılavuzu, puanların açıklanmasından sonra açıklanması bekleniliyor. Tercih kılavuzu içerisinde B grubu üzerinden başvurular alınırken, ilk başvurularda kurum tercih ücreti almayacak. ÖSYM tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi web sitesinden yayınlanırken, başvurular ÖSYM AİS sayfasında gerçekleşecek.



 

B GRUBU KADROLAR İÇİN TERCİH ALINMASI

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.