27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

KPSS sonuçları açıklandı! ÖSYM sonuç açıklama sistemi 2022 KPSS Lisans sonuçları sorgulama

KPSS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. KPSS Lisans (Alan Bilgisi), KPSS Lisans (ÖABT) ve KPSS Lisans (Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınav sonuçları açıklandı. Adaylar ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını görüntüleyebilecek. İşte ÖSYM sonuç açıklama sistemi KPSS sonuçları sorgulama ekranı

21 Ekim 2022 Cuma 10:16 - Güncelleme:
KPSS sonuçları açıklandı! ÖSYM sonuç açıklama sistemi 2022 KPSS Lisans sonuçları sorgulama

2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) Sonuçları Açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir. ÖSYM sonuç açıklama sistemi 2022 KPSS sonuçları sorgulama ekranına haberimizdeki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

KPSS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIR?

KPSS sonuçları, ÖSYM tarafından 21 Ekim 2022 tarihinde açıklandı.

Adaylar, 2022-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ), Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavı sonuçlarına ÖSYM sonuç sayfası üzerinden TC kimlik no ve ÖSYM şifreleri ile veya ÖSYM'nin e-Devlet uzantısı üzerinden e-Devlet şifreleri ve TC Kimlik numaraları ile giriş yaparak ulaşabilecekler.

ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ KPSS SONUÇLARI SORGULAMA

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Yerleştirme işlemleri için KPSS-2022/3 Tercih Kılavuzu, KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak.

KPSS p2 nedir? KPSS p1 p2 p3 puan türü ile alım yapan kurumlar hangileri?

  • KPSS sonuçları
  • ösym sonuç açıklama sistemi
  • KPSS sonuçları sorgulama