27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

KPSS tercih kılavuzu yayınlandı

Aldıkları puanlar kapsamında tercih yaparak kamudaki boş kadrolara yerleşme hayali kuran önlisans lise mezunu vatandaşlar, KPSS tercihleri bugün başladı.

10 Aralık 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
KPSS tercih kılavuzu yayınlandı

KPSS Ortaöğretim-Önlisans tercih başvuruları üzerinden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarih verdi. İki yıllık mezunlar ile lise mezunlarının devlet memurluğu için yapacağı tercihlere dair merak edilen bilgiler haber içeriğinde.

Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim ve Önlisans sınavları sonrası, ÖSYM sonuçları açıkladı. Sınavlara giren adaylar, puanları öğrendikten sonra puanlar üzerinden tercih yapmaya hazırlanıyor. ÖSYM tercih kılavuzu, ÖSYM'nin dokumasyon sayfasında yayımlanacak, KPSS tercih başvuruları, ÖSYM'nin AİS sayfasında yapılacak.

Tercih yapacak olan adaylar herhangi bir ücret ödemeyecek.

KPSS 2018 TERCİH KILAVUZU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

2018 KPSS tercihlerinin içerisinde yer alan KPSS Ortaöğretim Önlisans tercihleri ne zaman başlayacak sorusuna ÖSYM cevap verdi. Başvuru yapacak olanlar için açıklama yapan kurumdan başvuru güncellemelerine dair önemli uyarı yapıldı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercih tarihleri, ÖSYM sınav takvimi içerisinde açıklandı. Ortaöğretim 'lise' mezunları ile önlisans mezunları (son sınıfta okuyan öğrenciler) kurumun yayımladığı tarihler içerisinde başvurularını yapabilecek.

ÖSYM döküman sayfasında tercihler üzerine KPSS tercih kılavuzu yayımlanacak ve adaylar o tercihler üzerinden başvurularını gerçekleştirecek.

ÖSYM AİS sayfasında ise adaylar başvurularını yapabilecek.

KPSS tercih ücreti alınmayacak, adaylar sadece başvuru yapacaktır. ÖSYM tercih başvuruları sırasında adaylar tercihlerini diledikleri gibi güncelleme hakkına sahip olacaktır. Sisteme giriş üzerinden tercih süresinin son gününe kadar tercihleri değiştirebilme, silme, ekleme hakkına sahiptir.

2018 ÖSYM tercih kılavuzu, 11 Aralık 2018 tarihinde yayınlanacak, tercih başvuruları 11 Aralık 2018 ila 20 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Tercih başvuruları 20 Aralık 2018 saat 23:59'a kadar ÖSYM AİS sayfasında aktif olacak. 21 Aralık tarihi itibariyle başvurular sona eriyor.